Proprietarul unui apartament din Cluj, exasperat că nu reușește să îl vândă: „Nu îl vrea nimeni”. Prețul uriaș pe care îl cere

Publicat: 29 03. 2023, 08:24
Foto: Pixabay

Odată cu creșterea ratelor piața imobiliară a început să se clatine.  Mulți români care au nevoie de o locuință tind să amâne achiziția iar proprietarii se plâng pe rețelele de socializare că rămân cu imobilele nevândute.

Prețul cerut de un clujean pentru un apartament

Este cazul relatat de un clujean în mediul online. Potrivit acestuia, nimeni nu vrea să cumpere apartamentul de două camere pe care îl scoate la vânzare în Cluj-Napoca. Prețul cerut pe mp este de aproximativ 2050 euro:

„Am un apartament de 2 camere în Mănăștur, pe care încerc să îl vând, însă nu este nimeni interesat. Prețul cerut pe mp este de aprox 2050 euro, iar apartamentul este decomandat, într-o stare decentă, adică cu renovări făcute în 2011, schimbat tot ce ține de stilul comunist (pus termopane, pus parchet din lemn, pus gresie și faianță bucătărie, mobilă de calitate la comandă, renovat gresie și faianță baie) adică nu e ceva de lux, ar necesita mici renovări, în mare parte zugrăveală, dar nu e nici ultima bombă rămasă la fel din comunism, ca să ne înțelegem. Am impresia că toată povestea asta imobiliară din Cluj e o fabulație, de fapt nu există cerere”, a scris acesta pe Reddit.

Sugestiile dar și ironiile celorlalți utilizatori nu au întârziat să apară:

„Soluția e să crești prețul la peste 2500e/mp și să pui în titlu DE LUX.”

„Păi, e 2023 și nu mai există aceeași cerere cum era odată. Oamenii nu vor să se îndatoreze la dobânzile de acum. Buba, dacă pot să-i zic așa, e ca deși cererea a scăzut simțitor, prețurile nu au scăzut, ci mai degrabă au stagnat, probabil din încăpățânarea unora de a nu reduce din preț. Consecința e una simpla – stai cu locuința nevândută și piața a ajuns la un impas.”

„Tu, la fel ca ceilalți vânzători, ai rămas cu prețurile dinainte de explozia dobânzilor. Și atunci rămâi cu el nevândut o vreme sau te decizi sa respecți „regulile” capitalismului și să reduci din preț și o să vezi lumea cum se înghesuie.”

„Ia coboară la 1500 pe m și zi câte cereri ai.”

„Concluzia evidentă e că prețul cerut e prea mare, dar știai asta.”