Proiectul legii offshore, dezbătut marți în comisiile de buget şi industrii

Proiectul legii offshore, dezbătut marți în comisiile de buget şi industrii
Foto simbol: Pixabay

Proiectul legii offshore va intra marţi în dezbaterea comisiilor de buget, finanţe şi pentru industrii ale Camerei Deputaţilor, după ce legea a trecut de votul Senatului.

Legea offshore dezbătută în comisii

Proiectul legii offshore, care a fost depus pe 15 aprilie la Parlament, reglementează operaţiunile petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol atât la perimetrele petroliere offshore, cât şi onshore de adâncime şi stabileşte că statul român va avea drept de preempţiune la achiziţia gazelor naturale.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore se află pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor din această săptămână, pentru a fi dezbătut sub rezerva depunerii raportului din partea comisiilor de specialitate.

În 11 mai, proiectul a fost adoptat de Senat, ca primă cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Ministrul Energiei, despre Legea offshore

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a vorbit pentru B1 TV, despre Legea offshore depusă vineri în Parlament.

„Legea conține două articole, practic trei articole distincte, două se leagă între ele. Au fost discutate în coaliție, s-a ajuns la un consens pe aceste trei articole.

Unul e în caz de criză energetică sau probleme în aprovizionare cu gaze naturale. Statul român, Guvernul, la propunerea Ministerului Energiei, poate să adopte o Hotărâre de Guvern care evident stabilește vânzarea cu prioritate a gazelor din perimetrele off shore și on shore de adâncime, perimetrele reglementate prin această lege, cu prioritate pe piața românească.

Al doilea articol foarte important: din motive de securitate energetică, atunci când operatorii care operează în perimetrele respective încheie contracte bilaterale cu alte entități, ele vor fi notificate Autorității de Reglementare în Energie pentru avizare, iar statul român are un drept de preemțiune de a cumpăra aceeași cantitate cu prețul negociat între entitățile din contracul bilateral”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:34 - Robert Sighiartău: „Îndemnăm românii să vină la vot în număr cât mai mare! Vreau să avertizez că în aceste zile circulă tot felul de știri false propagate de tălpile roșii” (VIDEO)
15:05 - Aglomerație la secțiile de vot din București. Oamenii așteaptă zeci de minute, la coadă, pentru a-și exercita votul (VIDEO)
14:47 - Cea mai înaltă femeie din lume și cea mai scundă au stat față în față: „Avem lucruri în comun” (VIDEO)
14:44 - MAI a oferit ultimele detalii cu privire la ce incidente au avut loc în ziua alegerilor prezidențiale, până în ora 14: „Au fost sesizate 80 de posibile incidente, dintre care 43 sunt confirmate”
14:34 - Mesajul unui veteran de război, în vârstă de 100 ani, după ce a votat: “Acum există posibilitatea de a vota ceea ce dorești tu, fără niciun risc”
14:02 - David Popovici, mesaj pentru români după ce a votat la alegerile prezidențiale: „Implicați-vă!”
13:58 - Primarul Sectorul 4, Daniel Băluţă, a votat: „Trebuie să îl alegem pe cel care face parte din această echipă, cel care a luptat alături de noi în ultimii ani, ca viaţa noastră să fie mai bună” (VIDEO)
13:48 - Protestatarul Marian Ceaușescu, dus la secția de Poliție după ce i-a strigat președintelui Iohannis ”borfaşule”. El acuză că a fost bătut de jandarmi. Ce amendă a primit (VIDEO)
13:35 - Incident electoral în Cluj-Napoca! Urnă mobilă trimisă fără poliție la un alegător
13:08 - Klaus Iohannis a votat la Liceul Jean Monnet din București, pentru prezidențiale și pentru referendum. Președintele nu a făcut, însă, declarații la secția de votare (VIDEO)