Programul de sărbători al serviciilor care eliberează permise de conducere, paşapoarte şi cărţi de identitate. Află când vor fi închise

Programul de sărbători al serviciilor care eliberează permise de conducere, paşapoarte şi cărţi de identitate. Află când vor fi închise

Serviciile publice comunitare care eliberează permise de conducere, paşapoarte şi cărţi de identitate vor avea program normal de lucru cu publicul pe 23 şi 30 decembrie; acestea nu vor funcţiona însă pe 26 decembrie 2022 şi pe 2 ianuarie 2023, declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

„În funcţie de numărul solicitărilor şi de volumul de lucru, în anumite judeţe, programul serviciilor publice comunitare poate suferi modificări, sens în care vă recomandăm să urmăriţi paginile de internet ale serviciului public comunitar din judeţul care vă interesează.

Este important de menţionat că, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor interesaţi, Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări recomandă folosirea serviciului programări online – https://www.drpciv.ro/drpciv-booking „, a transmis, miercuri, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Un nou serviciu online pentru facilitarea plăţilor necesare documentelor eliberate

În continuarea eforturilor de digitalizare, Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări a lansat, la începutul acestei luni, un nou serviciu online prin intermediul site-ului propriu, pentru facilitarea plăţilor reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare, autorizaţiei de circulaţie provizorie, precum şi a plăcuţelor cu număr de înmatriculare.

Cetăţenii care au nevoie de un nou document de călătorie au posibilitatea de a se programa online folosind platforma https://epasapoarte.ro/ .

De asemenea, după depunerea cererii de eliberare a paşaportului, stadiul acesteia poate fi verificat pe https://epasapoarte.ro/verifica/ .

Românii din diaspora mai pot propune încă la MAE zonele în care să fie organizate consulate itinerante

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă finalizarea procesului de desfăşurare a consulatelor itinerante mobile pentru 2022; până la mijlocul lunii ianuarie 2023, mai pot fi transmise propuneri pentru organizarea acestora în 2023.

Până la jumătatea lunii ianuarie 2023, reprezentanţii comunităţilor româneşti, asociaţiile şi organizaţiile româneşti din străinătate pot transmite astfel de propuneri pentru organizarea unor consulate itinerante (mobile).

Procedura de organizare a consulatelor itinerante a fost lansată în anul 2021. Prin extinderea acestei practici, MAE îşi propune să faciliteze accesul cetăţenilor români din străinătate din comunităţile localizate la mare distanţă sau izolate faţă de sediile misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare la asistenţă şi servicii consulare de calitate, furnizate în condiţii similare cu cele din spaţiile de lucru obişnuite.

Consulatul itinerant presupune deplasarea unei echipe consulare mobile într-o localitate unde se află o comunitate românească aflată la distanţă faţă de un oficiu consular permanent.

Echipele sunt formate din consuli şi funcţionari consulari şi sunt dotate cu echipamente tehnice necesare preluării şi procesării serviciilor consulare în regim fizic; în cadrul acestora se pot procesa o gamă variată de servicii consulare, precum acte notariale, documente de călătorie şi de stare civilă sau obţinere de acte din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi