Prognoza meteo pentru minivacanța de Sfânta Maria. Cum va fi vremea pe litoral în următoarele zile

Prognoza meteo pentru minivacanța de Sfânta Maria. Cum va fi vremea pe litoral în următoarele zile
Sursa Foto: Freepik

Românii se bucură de vreme perfectă în minivacanța de Sfânta Maria. Temperaturile sunt în creștere în toată țara, fără să fie caniculă. Duminică, se anunță o zi însorită, cu ocazionale înnorări, dar fără precipitații. Maximele variază între 26 de grade în estul Transilvaniei și 32-33 de grade în sudul și sud-estul țării.

  • Dobrogea și Bărăganul: Vremea se menține frumoasă, cu cerul senin predominant și intensificări ale vântului la malul mării. În Bărăgan, termometrele vor indica până la 32 de grade.
  • Moldova și Muntenia: Și în aceste zone, vremea se anunță plăcută, cu temperaturi care ajung până la 31 de grade, iar norii se arată sporadic.
  • Nordul țării: Inclusiv în Moldova de nord și Bucovina, temperaturile urcă până la 30 de grade, cu cer senin în cea mai mare parte a zilei.
  • Transilvania și Maramureș: Vântul ușor și temperaturile plăcute sunt de așteptat și în aceste regiuni, cu maxime de 30 de grade în Satu Mare.
  • Oltenia: La amiază se înregistrează până la 31 de grade.
  • Sudul țării: Zona Luncii Dunării se anunță a fi printre cele mai călduroase, cu maxime de 33 de grade.

Vremea în Capitală

Bucureștiul un sfârșit de săptămână călduros, cu maxime de până la 32 de grade și cer senin, temperaturile ridicate, menținându-se și pe parcursul nopții.

În zonele montane, soarele strălucește din plin, cu înnorări temporare, ce nu vor aduce precipitații.

Minivacanța de Sfânta Maria la Marea Neagră

Pentru cei care aleg să petreacă minivacanța la Marea Neagră, meteorologii anunță temperaturi ale apei în creștere. Pe litoral, turiștii se pot bucura de temperaturi de până la 30 de grade, cu vânt ușor și o temperatură a apei mării de 23 de grade.

Directorul ANM, Elena Mateescu a confimat că vor fi zile însorite, dar cu nopți și dimineți mai răcoroase. Răcirea se va resimți mai puternic în regiunile intracarpatice. Dimineața, poate apărea ceața care să determine scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`