Prognoza meteo pentru Crăciun. ANM a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Prognoza meteo pentru Crăciun. ANM a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Image by Mariya from Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat estimările pentru perioada 27 noiembrie – 25 decembrie. Potrivit prognozei, în săptămâna care culminează cu Crăciunul sunt de așteptat temperaturi „ușor peste cele specifice pentru această săptămână” și precipitații „în general apropiate de cele normale pentru acest interval”.

Cum va fi vremea în săptămâna 27 noiembrie – 4 decembrie

Meteorologiii spun că temperaturile vor fi mai mici decât specificul perioadei în zonele montane. În rest, valorile se vor situa în jurul celor normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în vest, nord-vest și centru, dar îndeosebi în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. În rest va fi apropiat de normalul perioadei.

4 – 11 decembrie

Meteorologii estimează pentru toate regiunile temperaturii medii mai mici decât normalul periodei, dar mai ales în zonele montane.

ANM se așteaptă la cantități de precipitații ușor excedentare în sud-est, dar apropiate în rest de cele normale pentru acest interval.

11 – 18 decembrie

În general, temperatura medie a aerului va fi apropiată de normalul perioadei, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric s-ar putea situa în jurul celui normal pentru această perioadă.

18 – 25 decembrie

ANM crede că mediile valorilor termice vor fi ușor peste cele normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea nordică.

Cât despre cantitățile de precipitații, meteorologii estimează că acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`