Prognoza meteo pentru București: Frecvente averse însoțite de descărcări electrice

Prognoza meteo pentru București: Frecvente averse însoțite de descărcări electrice

Meteorologii Agenției Naționale de Meteorologie (ANM, n.r.) au emis, luni, o prognoză specială pentru Bucureşti, conform căreia, în zilele următoare, vor avea loc frecvente averse ce vor avea și caracter torrential, acestea fiind însoțite de descărcări electrice.

Mai precis, prognoza meteo specială pentru capitala României este valabilă de luni, 22 iunie 2020, de la ora 10:00 până miercuri, 24 iunie 2020, la ora 10:00.

Agenția Națională de Meteorologie anunţă perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii.

În tot intervalul de prognoză se vor acumula cantități importante de apă, iar pentru secvențe scurte de timp se vor putea depăși 10 – 20 litri pe metrul pătrat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 29 de grade Celsius, iar cele minime 14 și 17 grade Celsius.

Furtună puternică, duminică, 21 iunie, în Capitală

Capitala a fost traversată de o furtună puternică, duminică, 21 iunie 2020, când s-a aflat sub un cod portocaliu.

Astfel că, în București a fost nevoie de intervenția echipelor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov pentru scoaterea cantităților mari de ape acumulate în curțile și subsolurile bucureștenilor.

Pompierii au intervenit cu motopompe pentru extragerea apei acumulate în curţi şi subsoluri, pe str Agricultori, str Bujorului, str Paris, Calea Grivitei şi str Mahatma Gandhi.

Prognoza meteo săptămânală: Cum va fi vremea în perioada 22 – 28 iunie 2020

Meteorologii au transmis că prognoza meteo pentru luna iunie aduce o serie de schimbări în valorile întregistrate pe teritoriul României.

Astfel că, spre sfârșitul lunii, respectiv în săptămâna 22-28 iunie 2020, se va înregistra vreme instabiliă în toate județele, manifestată prin averse cu un caracter torențail, însoțite de descărcări electrice și grindină.

În prima parte a intervalului, mai exact până la data de 23 iunie ora 10:00 este în vigoare avertizarea de tip cod calben pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată. ANM anunță că aceasta se va manifesta în special prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 litri pe metrul pătrat și pe arii restrânse 40 – 60 litri pe metrul pătrat.

În Maramureș temperaturile rămân mai scăzute față de această perioadă a anului, maximele fiind cuprinse între 21 și 25 de grade Celsius.

În Moldova cerul va fi temporar noros, local se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice. Maximele din termometre nu vor depăși intervalul 20 până la 26 de grade Celsius.

În Crișana cerul se anunță pațial noros, local se vor înregistra ploi, iar maximele din termometre, la începutul intervalului vor avea valori cuprinse între 22 și 26 de grade.

În Banat meteorologii anunță averse sub formă de plaoie și temperaturi maxime cu valori încadrate între 23 și 27 de grade Celsius.

În Transilvania temperaturile vor fi mai mici față de această perioadă. Mercurul din termometre nu va depăși valori cuprinse între 21 și 25 de grade Celsius.

În Oltenia cerul rămâne temporar noros, în majoritatea teritoriului fiind prezente aversele sub formă de ploaie și descărcări electrice. Aici maximele din termometre vor avea valori de la 22 la 27 de grade Celsius.

În Muntenia vremea rămâne în continuare caldă. Maximele din termometre vor fi cuprinse între 23 și 28 de grade Celsius, iar cerul va fi parțial însorit, local înregistrânsu-se însă averse sub formă de ploaie, de scurtă durată.

În Dobrogea cerul se anunță senin, izolat se vor înregistra înorări temporare, însozite de averse cu descărcări electrice. Maximele din teritoriu vor fi cuprinse între 23 și 27 degrade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”