Prognoza meteo, azi, 28 iunie 2020. Vremea va deveni călduroasă

Prognoza meteo, azi, 28 iunie 2020. Vremea va deveni călduroasă
FOTO: Pixabay.com

Duminică, 28 iunie 2020, potrivit meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va deveni călduroasă în majoritatea regiunilor ţării, iar temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 şi 33 de grade Celsius.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 28 iunie 2020

Duminică, 28 iunie 2020, vremea va deveni călduroasă în majoritatea regiunilor ţării.

În Maramureş, nordul Crişanei şi al Moldovei, dar şi în Transilvania şi la munte, instabilitatea atmosferica se va manifesta în special în a doua parte a zilei, prin înnorari temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe spaţii mici vijelii şi grindină.

Ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp, pe arii restrânse cantitaţile de apă vor depăşi 15 – 25 litri pe metrul pătrat.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 şi 33 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

Și în Bucureşti, vremea va fi calduroasă. Temperatura maximă va fi de 33 de grade, iar cea minima de 19 grade.

Pe tot parcursul săptămânii, vremea se anunță caldă. Temperaturile maxime se vor înregistra între 35 și 32 de grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, în ultima zi a weekendului, instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în a doua parte a zilei, prin înnorari temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe spaţii mici grindină. Ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp, pe arii restrânse cantităţile de apă vor depaşi 15 – 25 litri pe metrul pătrat.

Vor fi 17 grade Celsius pe Ceahlău, 21 grade Celsius pe Semenic şi 22 grade Celsius pe Păltiniş şi 23 grade Celsius în Sinaia. Cel mai cald o să fie în Poaiana Braşov şi Predeal, unde se vor înregistra 25 de grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, vremea va fi numai bună de mers la plajă, șansele de precipitații fiind de doar 10%. Maxima zilei va fi de 29 grade Celsius, iar minima de 20 grade Celsius.

În această săptămână, pe litoral, temperaturile maxime vor crește ușor și treptat până spre valori medii în jurul a 29 de grade în zilele de 29 și 30 iunie, apoi vor scădea spre 27 de grade, valoare ce va fi de interes pentru zilele de 04 și 05 iulie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`