Prognoza meteo, azi, 24 iunie 2020. Averse torențiale și descărcări electrice

Prognoza meteo, azi, 24 iunie 2020. Averse torențiale și descărcări electrice
FOTO: Pixabay.com

Instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată în centrul, sudul și estul țării, unde vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 24 iunie 2020

ANM a transmis o avertizare meteorologică de cod portocaliu în Moldova, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia. Aversele torențiale își vor face apariția și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp, iar pe arii restrânse vor ajunge la 50-80 l/mp.

În restul țării, cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse vor fi averse slabe. Noaptea, înnorările vor persista îndeosebi în zonele de deal și de munte, unde local va mai ploua sub formă de aversă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 10-20 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul zilei când vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, iar cantitățile de apă pot fi însemnate.

Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 26-27 de grade Celsius, iar cea minimă de 16-17 grade Celsius

Prognoza meteo la munte

Și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp, averse însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice.

Prognoza meteo pe litoral

Aceeași instabilitate atmosferică se va menține și pe litoral, zona aflându-se sub incidența codului portocaliu de vreme rea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`