Prognoza meteo, azi, 22 iulie 2020. Cod galben de instabilitate atmosferică în aceste zone ale țării

Prognoza meteo, azi, 22 iulie 2020. Cod galben de instabilitate atmosferică în aceste zone ale țării
FOTO: Pixabay.com

Chiar dacă ne aflăm în luna lui cuptor, vremea nu este una favorabilă în întreaga țară, așa cum poate mulți români s-ar putea aștepta. În continuare meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben, pentru vreme instabilă în partea de nord a teritoriului. Pentru jumătatea sudică a țării însă, prognoza meteo de azi, 22 iulie 2020, aduce cer variabil și local averse sub formă de ploaie.

Până astăzi la ora 10:00 este în vigoare codul galben pentru instabilitate atmosferică accentuată, valabil pentru 19 județe din țară: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Botoșani, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamț.

Mai mult decât atât, meteorologii anunță că până astăzi la ora 10:00, „în Maramureș, Munții Apuseni, Carpații Orientali și local în Transilvania și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp”. ANM avertizează și că condițiile meteo nefavorabile ar putea evolua.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 22 iulie 2020

Instabilitate atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta începând cu orele amiezii și în centrul și în sudul țării, dar pe suprafețe mai mici. Pe lângă intensificări ale vântului și descărcări electrice și posibile căderi de grindină, ar putea exista și cantintăți de apă mai însemnate, înregistrate pe arii restrânse, unde s-ar putea depăși și 25 – 30 de litri / mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 34 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori vor fi înregistrate în regiunile sudice, unde mercuruil din termometre ar putea urca până la 33 de grade în Olteania și sudul Munteniei și 32 de grade în Dobrogea.

Totodată, în Banat și în Moldova maximele vor depăși 30 de grade Celsius, iar valorile minime vor fi cuprinse între 26 și 28 de grade Celsius. Maximele rămân în continuare la 28 de grade Celsius în Transilvania și în Crișana, iar în Maramureș mercurul din termometre nu va urca mai mult de 26 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală vremea se menține caldă la amiază, cu o maximă de 31 până la 32 de grade. Cerul va fi variabil, pe parcursul nopții temporar noros. Minimele de astăzi, de la București se vor înregistra în timpul nopții și vor fi de 18 până la 19 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

În zonele montane vremea se menține în continuare instabilă. Aici meteorologii anunță averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cerul va fi temporar noros.

În Munții Apuseni și în Carpații Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Prognoza meteo pe litoral

La mare cerul se anunță variabil, temporar noros pe arii restrânse. Meteorologii nu anunță ploi în zona litoralului, însă valorile maxime din termometre nu vor depăși 28 de grade Celsius la Constanța. Minima înregistrată astăzi va fi de 21 de grade. Iată cum va fi vremea pe tot parcursul săptămânii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`