Prognoza meteo azi, 21 iunie 2020. Cod galben de ploii și furtuni în toată țara

Prognoza meteo azi, 21 iunie 2020. Cod galben de ploii și furtuni în toată țara

Ziua de duminică, 21 iunie 2020, se anunță una cu vreme instabilă în toată țara. Prognoza meteo pentru astăzi are la bază codul galben de instabilitate atmosferică accentuată, ce vizează toate zonele țării.

Românii nu se vor bucura de un weekend însorit și canicular, așa cum ne-au obișnuit verile în general, ci mai repede averse sub formă de ploi torențiale, însoțite de descărcări electrice și local intensificări ale vîntului alătri de grindină.

Codul galben este valabil până la data de 23 iunie ora 10:00, iar meteorologii anunță că acesta ar putea fi extins, în funcție de condițiile de instabilitate atmosferică accentuată ce s-ar putea înregistra pe parcursul săptămânii viitoare. „ În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.”

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 21 iunie 2020

Meteorologii anunță că vremea va fi în continuare instabilă, în deosebi în nodrul, centrul și estul țării, unde se vor înregistra înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

În restul terirotiului, cerul va fi temporar noros, fenomenele precum aversele torențiale sub formă de ploi, însoțite de descărcări electrice, se vor semnala local, mai ales după orele prânzului și seara. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 11 și 19 grade Celsius.

În Maramureș și în Crișana maximele din termometre se vor încadra în intervalul 20 până la 23 de grade Celsius, fiind mai scăzute față de media normală a acestei perioade.

În Moldova și în Oltenia valorile maxime vor fi cuprinse între 22 și 28 de grade Celsius, iar în Muntenia și în Dobrogea mercurul din termometre nu va depăși intervalul 24 – 29 de grade.

În Banat ziua de duminică se anunță mai rece, maximele fiind curpinse între 21 și 25 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În capitală cerul va fi temporar noros, mai ales după-amiază și seara se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă, înregistrată la București se va situa în jurul valorii de 26 de grade Celsius, minima din timpul nopții fiind încadrată între 15 și 17 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte cerul va fi temporar noros. Local se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile se vor situa în intervalul 22 și 26 de grade Celsius, minimele din termometre fiind încadrate între 15 și 17 grade.

Prognoza meteo pe litoral

La mare vremea va fi instabilă, cerul fiind temporar noros. Izolat se vor înregistra precipitații sub fomră de ploaie, și averse predum descărcări electrice. Aici temperaturile maxime din termometre vor fi de 25 până la 26 de grade Celsius, iar minimele vor avea valori de la 18 la 19 grade celsius. Iată și prognoza meteo pentru săptămâna 22 – 28 iunie 2020.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”