Prognoza meteo, azi, 21 iulie 2020. Temperaturi caniculare în cea mai mare parte a țării

Prognoza meteo, azi, 21 iulie 2020. Temperaturi caniculare în cea mai mare parte a țării
FOTO: Pixabay.com

Astăzi vreme se anunță caldă în cea mai mare parte a țării. Excepție fac zonele montate și partea de nord a țării, acolo unde prognoza meteo pentru azi, 21 iulie, anunță instabilitate atmosferică accentuată.

Vremea se va încălzi, devenind caniculară la orele amiezii, în special în zonele de câmpie. Temepraturile maxime înregistrate în cursul zilei de azi se vor situa între 24 și 32 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice și sud – estice. Meteorologii anunță cer variabili, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după orele prânzului. Acestea se vor semnala în special în regiunile de nord și nord-est ale țării, precum și la munte unde local vor fi averse și descărări electrice.

Vântul va sulfa slab până la moderat, cu intensificări în timpul ploilor. Minimele acestei zile se vor încadra în intervalul 12 și 21 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o inormate meteo pentru perioada 21 iulie ora 02:00 până la data de 22 iulie ora 10:00, pentru instabilitate atmosferică accentuată. Informarea este valabilă pentru regiunile nordice, centrale și în zona de munte. Aici instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 21 iulie2020

În jumătatea nordică a teritoriului, meteorologii anunță, izolat, posibile condiții de ploaie, însoțite de averse și descărcări electrice. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sulfa slab, până la moderat.

În Maramureș, maximele din termometre vor fi curpinse între 24 și 27 de grade Celsius, în timp ce valorile minime vor ajunge până la 12 – 15 grade. Nici în Transilvania maximele nu vor depăși 28 de grade, minimele fiind cuprinse între 11 și 16 grade Celsius.

În Banat și în Crișana, meteorologii anunță temperature maxime de până la 31 de grade Celsius. Valorile minime vor ajunge la 12 grade Celsius.

În Moldova, Dobrogea și în Muntenia meteorologii anunță temperature caniculare, specific acestei perioade a anului. Aici maximele nu vor depăși 32 de grade Celsius, minimele ajungând până la 14 – 19 grade.

În Oltenia mercurul din termometre va urca până la 33 de grade Celsius, minimele din timpul nopții fiind cuprinse între 12 și 18 grade.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală vremea se anunță caniculară. Cerul va fi variabil, iar meteorologii anunță că vântul va sulfa slab, până la moderat. Valorile maxime din termometre nu vor depăși 31 până la 32 de grade Celsius, iar minimele nu vor coborî mai mult de 19 – 20 de grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte cerul se anunță temporar noros. Local se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Prognoza meteo pe litoral

La mare cerul va fi variabil, temporar noros. La Constanța maximele din termometre nu vor depăși 28 de grade Celsius, iar valorile minime nu vor coborî sub 19 grade. Iată prognoza meteo pentru întreaga săptămână.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`