Prognoza meteo, azi, 17 iunie 2020. Temperaturile maxime vor depăși 25 de grade

Prognoza meteo, azi, 17 iunie 2020. Temperaturile maxime vor depăși 25 de grade

Miercuri, 17 iunie 2020, vremea va continua să fie instabilă, iar temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 27 de grade Celsius, potrivit prognozei meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 17 iunie 2020

Miercuri, 17 iunie, la fel ca și miercuri, 16 iunie, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata în toate regiunile şi se va manifesta mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii prin înnorari, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitaţi de apă însemnate ce vor depaşi 20 – 30 litri pe metrul pătrat şi pe arii restrânse 40 – 60 litri pe metrul pătrat.

Reamintim că, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben, valabil de pe 16 iunie ora 10, până pe 18 iunie, ora 10, pe întreg teritoriul țării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade.

Pe parcursul săptămânii, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice și vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, și miercuri, 17 iunie 2020, vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorari temporar accentuate şi vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificari de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor putea fi însemnate.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius , iar cea minimă va fi de 15 – 16 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La fel ca în restul țării, la munte, instabilitatea atmosferică va fi în continuare accentuată. Se vor semnala averse, posibil moderate cantitativ, descarcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

În acest context, în Păltiniș vor fi 13 grade Celsius, 17 grade Celsius vor fi în Sinaia, Predeal, Bușteni și Azuga, 18 Celsius grade în Poiana Brașov, 19 grade Celsius în Vatra Dornei și 20 de grade Celsius în Borșa.

În săptămâna 15 – 21 iunie, la munte, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice pentru luna iunie. Nu vor fi variaţii semnificative de la o zi la alta, astfel că temperaturile maxime vor fi în general de 16 – 18 grade, iar media minimelor va fi relativ constantă, în jurul valorii de 9 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral, miercuri, se vor semnala averse și furtuni însoțite de descărcări electrice.

La malul Mării Negre, pe 17 iunie 2020, temperatura maximă va fi de 23 de grade Celsius, iar cea minimă de 18 grade Celsius.

Pe parcursul săptămânii, în Dobrogea se va reveni la valori de 26 – 27 de grade. Nopţile vor deveni tot mai calde, astfel la nivelul regiunii vor fi minime în jur de 16 grade în primele două nopţi şi de 18 – 19 grade în restul intervalului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”