Prognoza meteo, azi, 10 iunie 2020. Cod galben pentru instabilitate atmosferică în mai multe zone ale țării

Prognoza meteo, azi, 10 iunie 2020. Cod galben pentru instabilitate atmosferică în mai multe zone ale țării
Foto: pixabay.com

Meteorologii au emios o averizare de cod galben pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până astăzi la ora 10:00 în mai multe zone ale țării. Progrnoza meteo pentru ziua de 10 iunie 2020 anunță ploi în cea mai mare parte a teritoriului. Aversele vor avea caracter torențial.

Anul acesta vara a debutat cu ploi în România, iar meteorologii anunță în continuare vreme instabilă în majoritatea zonelor țării. Astăzit se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice în mare majoritate a teritoriului. Pentru zonele Banat, Crișana, Maramureș, vestul Olteniei, precum și în zonele montane există un god galben de vreme instabilă, până la data de 12 iunie, ora 10:00. În regiunile menționate instabilitate atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse sub formă de ploaie. Cantitățile de apă înregistrate vor depăși 25 până la 30 de l/mp și izolat 40 l/mp.

Meteorologii anunță că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat până la finalul acestei săptămâni.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 10 iunie 2020

Astzăi se anunță ploi însoțite de descărcări electrice în majoritatea zonelor țării. Vremea se va menține însă caldă Moldova, Muntenia și Dobrogea.

În Maramureș maximele din termometre vor fi astăzi încadrate între 22 și 26 de grade Celsius, iar minimele din timpul nopții vor varia de la 12 la 16 grade.

În Moldova vreme se anunță caldă pentru această perioadă a anului. Mercurul din termometre va indica în timpul zilei maxime de la 25 la 33 de grade și minime cuprinse între 12 și 20 de grade.

În Transilvania maxima se va încadra între 22 și 26 de grade Celsius, iar cerul se nunță predominant noros. Minimele vor fi cuprinse în intervalul 9 până la 16 grade.

În Crișana se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrce. Minimele din termometre se încadrează între 12 și 15 grade Celsius, iar temperaturile maxime resimțite în aceasă zonă a țării vor fi de 22 până la 24 de grade Celsius.

În Banat temperaturile se mențin în limita normală pentru această perioadă a anului, fiind mai rece. Valorile maxime vor fi cuprinse între 23 și 25 de grade, iar mercurul din termometre nu va scădea sub 13 grade Celsius.

În Olteania este în vigoare codul calben pentru vreme instabilă până la data de 12 iunie, ora 10:00. Temperaturile maxime înregistrate în această zonă a țării se vor încadra între 22 și 26 de grade celsius. Minimele vor avea valori de la 11 la 16 grade Celsius.

În Muntenia vremea rămâne caldă, însă se anunță averse sub formă de ploaie. Maximele de azi sunt curpinse între 23 și 32 de grade Celsius, iar minimele anunțate de meteorologi se încadrează între 12 și 18 grade.

În Dobrogea sunt anunțate temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului. Maximele de astăzi se încadrează între 24 și 32 de grade celsius.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală vremea din luna iunie se menține caldă, însă cerul va fi predominant noros. Sunt anunțate ploi și fenemene meteo extreme precum furtunile puternice însoțite de descărcări electrice.

Temperatura maximă va fi de 28 de grade Celsius, iar valorile minime nu vor coborî sub 16 grade.

Prognoza meteo la munte

În zonele montane există un cod galben emis de meteorologi, ce anunță vremea instbilă. Avertizarea este în vigoare până la data de 12 iunie. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

Prognoza meteo pe litoral

La mare meteorologii anunță cer variabil, fără condiții de ploaie. Temperaturile maxime înregistrate vor fi cuprinse între 24 și 26 de grade Celsius, iar minima de la Constanța va fi de 18 grade Celsius.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`