Prognoza meteo, azi, 09 iunie 2020. Ploi torențiale însoțite de descărcări electrice în aceste zone ale țării

Prognoza meteo, azi, 09 iunie 2020. Ploi torențiale însoțite de descărcări electrice în aceste zone ale țării
FOTO: Pixabay.com

Începutul acestei săptămâni se anunța unul cald, cu temperaturi ridicate față de maxima acestei perioade. Prognoza meteo pentru azi, 09 iunie 2020 aduce însă manifestpri de instabilitate atmosferică. ANM avertizează că se vor înregistra ploi cu un caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului în jumătatea de vest a țării.

Meteorologii au emis o avertizare ce vizează manifestările de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul 08 iunie, ora 10:00 – 10 iunie ora 06:00. În ziua de marți, în jumătatea de vest a teritoriului se vor semnala averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 09 iunie 2020

Azi, 09 iunie 2020 meteorologii anunță ploi în majoritatea țării. Se vor înregistra averse în toate zonele, dar în special în jumătatea de vest a teritoriului.

În Maramureș maximele de azi vor fi cuprinse între 24 și 28 de grade, iar minimele se vor încadra între 13 și 15 grade Celsius.

În Crișana cerul se anunță noros, temperaturile maxime fiind curpinse între 22 și 27 de grade. Minimele din termometre nu vor depăși valori între 13 și 16 grade.

În Transilvania vremea se anunță calsă, valorile maxime din termometre vor fi cuprinse între 23 și 28 de grade Celsius, minimele fiind încadrate între 10 și 16 grade.

În Moldova cerul va fi variabil, temperaturile maxime fiind cuprinse între 26 și 32 de grade celsius. Vremea rămâne predominant caldă în această zonă a țării, minimele fiind cuprinse între 13 și 19 grade.

În Banat temperaturile maxime anunțate de meteorologi vor fi cuprinse între 24 și 26 de grade celsius, iar minimele resimțite în zonă se vor încadra între 14 și 16 grade Celsius.

În Olteania se anunță temperaturi normale pentru această perioadă a anului, maximele fiind cuprinse între 22 și 28 de grade Celsius, iar minimele între 12 și 17 grade.

În Muntenia cerul va fi variabil, însă românii vor avea parte de temperaturi caniculare. Valorile indicate în termometre astăzi vor avea maxime cuprinse între 23 și 33 de grade și minime de la 13 până la 19 grade Celsius.

În Dobrgea temperaturile indicate în termometre vor fi cuprinse între 23 și 32 de grade Celsius, minimele având valori între 16 și 19 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

Astăzi în Capitală cerul va fi temporar noros. Pe parcursul zilei se vor înregistra averse însoțite de descărcări electrice. Temperaturile maxime înregistrate astăzi în Bucureși nu vor depăși 30 de grade Celsius, în timp ce mercurul din termometre ar urma să indice și o temperatură minimă de 16 grade în timpul nopții.

Prognoza meteo la munte

La munte se vor înregistra creșteri trepate ale temperaturii. Valorile diurne se vor încadra între 12 și 18 grade Celsius, în timp ce minimele nocturne nu vor depăși intervalul 6 – 10 grade celsius.

Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, iar meteorologii anunță averse și descărcări electrice.

Prognoza meteo pe litoral

La mare cerul va fi variabil, temporar noros, fără condiții de ploaie sau descărcări electrice pe parcursul zilei. Valorile maxime de pe litoral vor fi cuprinse în intervalul 23 și 26 de grade Celsius. În timpul nopții, pe litoral, minimele nu vor coborî sub 18 grade.

Află cum va fi vremea în intervalul 08 iubie – 21 iunie și ce temperaturi sunt așteptate în țara noastră în prima lună a verii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`