Prognoza meteo, 2 ianuarie. În ce zone se vor înregistra ploi sau ninsori slabe

Prognoza meteo, 2 ianuarie. În ce zone se vor înregistra ploi sau ninsori slabe
Sursa Foto: Freepik.com

Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale ale perioadei și marți, pe 2 ianuarie. Maximele pleacă de la 3 grade în depresiuni și ajung la 12 grade în Oltenia.

De asemenea, în majoritatea zonelor apar norii, iar în sud-est o să plouă puțin. Și în Carpații Orientali o să cadă un pic de lapoviță și ninsoare, notează stirileprotv.ro.

Zonele în care se vor înregistra ploi sau ninsori slabe

În Dobrogea și Bărăgan domină atmosfera închisă. Câteva ploi slabe și trecătoare fac ca vremea să fie mai răcoroasă decât luni. Cu toate acestea, temperaturile se situează peste limitele normale și ajung pe la 8-10 grade.

Va fi mai cald și în sudul Moldovei și în partea de nord a Munteniei, acolo unde temperaturile vor ajunge la 9-10 grade. Soarele va apărea pentru scurt timp și este puțin probabil să plouă, iar la noapte temperaturile coboară până la 0 grade.

Domină atmosfera însorită și în jumătatea nordica a Moldovei și în Bucovina. Aici norii apar destul de rar și nu sunt semne de precipitații. Dimineața e posibil să se formeze ceață, iar la prânz temperaturile urca până la 10 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se înnorează din când în când și cad câțiva stropi de ploaie, pe suprafețe restrânse. Maximele pleacă de la 5 grade în zona Transilvaniei și ajung la 10 grade în Maramureș, pe la Satu Mare.

Vremea se menține variabilă în ținuturile vestice. Vântul va fi activ, iar temperaturile rămân ridicate. La amiază se vor înregistră 11 grade în Banat.

Și în Transilvania vor fi ceva înnorări și e posibil să picure trecător. Se arată puțin și soarele printre nori, iar vremea rămâne caldă pentru data din calendar. Pe la Sibiu temperaturile urcă până la 10 grade.

În Oltenia nu prea vedem norii, însă de dimineață apare ceața în unele zone. După ce se risipește ceața de dimineață soarele încălzește rapid atmosfera și maximele ajung la 14 grade în vestul provinciei.

Și în ținuturile sudice avem ceva condiții de ceață la începutul zilei. Apoi se înseninează complet. Vântul adie plăcut, iar la amiază avem atmosferă de primăvară și până la 13-14 grade în termometre.

Prognoza meteo în Capitală

În București, vremea va aduce un cer înnorat și gradele din termometre vor indica aproximativ 9 grade Celsius.

Nu există șanse de precipitații, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo la munte

Ziua, cerul va fi temporar noros şi vor fi precipitaţii slabe mixte în Carpaţii Orientali. Din orele serii nebulozitatea va fi în extindere în toate masivele, iar în cele vestice şi nordice pe spaţii mici se vor semnala lapoviţă şi ninsori.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, în special la altitudini mari în Carpaţii Orientali şi Occidentali. Valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`