Profesorul de sport dispărut în Lacul Tarnița a fost găsit. Trupul acestuia a fost descoperit la mare adâncime (FOTO)

Profesorul de sport dispărut în Lacul Tarnița a fost găsit. Trupul acestuia a fost descoperit la mare adâncime (FOTO)
Sursa Foto: Facebook/ Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Un profesor de sport a fost căutat cu disperare, timp de mai bine de 20 de ore, pe Lacul Tarnița din Cluj, după ce intrase sâmbătă în apă să înoate. Scafandrii au reușit, în final, să găsească trupul neînsufleţit duminică, 10 septembrie, la o adâncime de 23 de metri, notează stirileprotv.ro.

Profesorul de sport dispărut în Lacul Tarnița a fost găsit înecat

Se pare că tânărul în vârstă de 23 de ani ar fi înotat de pe mal până în mijlocul lacului, acolo unde a dispărut în apă. Acesta era profesor de sport în Huedin, iar familia acestuia susține că era un foarte bun înotător.
Potrivit specialiștilor, Lacul Tarnița nu este potrivit pentru înot fără a avea măsuri de siguranță lângă tine.

„Cine intră să înoate ar trebui să intre însoţit de o barcă, sau un caiac, să îl supravegheze sau să îl ajute. Mai multe probleme pot apărea. Apa rece poate crea disconfort, crampe musculare, dacă nu s-a mai înotat în ape deschise, orientarea poate pune probleme. E posibil şi rezistenţa fizică să fi scăzut”, a declarat Florin Tomoș, instructor de înot, pentru sursa menționată.

„E o zonă de munte. Aparatele scafandrilor arătau o temperatură de 7 grade la adâncime”, a mai precizat Titus Crăciun, purtător de cuvânt Salvamont Cluj.

Pentru căutarea profesorului, salvamontiştii au folosit un sonar adus de la Salvamont Gorj, care utilizează inteligenta artificială. Spre deosebire de alte aparate, sonarul face mult mai precisă depistarea unui corp uman, motiv pentru care au reușit să găsească trupul celui dispărut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`