Profesorul de la Universitatea de Arhitectură, acuzat de hărțuire sexuală, a demisionat: „Comportamentul cadrului didactic este incalificabil”

Profesorul de la Universitatea de Arhitectură, acuzat de hărțuire sexuală, a demisionat: „Comportamentul cadrului didactic este incalificabil”

Profesorul Dorin Ștefan Adam de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, acuzat de hărțuire sexuală la adresa unor studente, a demisionat, informează Edupedu.ro.

Profesorul de la Universitatea de Arhitectură din București a demisionat după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală

Cadrul didactic a demisionat după ce rectorul UAUIM a cerut senatului universitar încetarea definitivă a contractului de muncă a profesorului.

„Azi am primit demisia domnului conf.dr.arh. Dorin Ștefan Adam. Consider că este un demers firesc, responsabil, de asumare a unui comportament incompatibil cu calitatea de dascăl. Fiind o decizie unilaterală, voi lua act și voi demara imediat acțiunile de încetare a tuturor relațiilor contractuale”, a transmis rectorul Marian Moiceanu.

Marian Moiceanu este cercetat de Comisia de Etică și este suspendat de la catedră, la cerere.

Comportamentul cadrului didactic este incalificabil. A încălcat Codul de Etică și prevederile Cartei universității și a adus prejudicii grave de imagine școlii. De aceea, membrii Consiliului de Administrație am decis că vom solicita Senatului universității încetarea definitivă a contractului de muncă”, a spus rectorul UAUIM.

Profesorul în cauză ar fi trimis, prin intermediul rețelelor sociale, mai multe poze indicente unor studente.

Cazul este în analiză la Comisia de Etică, după ce comisia „a fost informată de Consiliul de Administrație și a primit dosarul cauzei”. „Universitatea își reîncepe activitatea pe data de 2 septembrie 2024. Atunci Comisia de Etică îl va convoca, va analiza și va decide. Conform legii, deciziile Comisiei de Etică sunt finale, nu pot fi reanalizate de Consiliu sau Senat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`