Profesorii și omul de afaceri din Târgu Jiu reținuți pentru fraude la bacalaureat vor fi anchetați sub control judiciar

Profesorii și omul de afaceri din Târgu Jiu reținuți pentru fraude la bacalaureat vor fi anchetați sub control judiciar
Foto: inpolitics.ro

Cei doi profesori și omul de afaceri din Târgu Jiu, reținuți pentru posibile fraude la examenul de bacalaureat, vor fi anchetați în libertate, sub control judiciar, au decis procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj care instrumentează acest dosar, relatează Mediafax.

Gabriel Răscol, director la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu, și colegul său Vasile Udroiu, de la Liceul Energetic din oraș, au fost puși în libertate în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, după expirarea celor 24 de ore din ordonanța de reținere emisă pe numele celor doi.

Odată cu ei a fost pus în libertate și omul de afaceri Nicu Crețu, patron al unui restaurant din Târgu Jiu, reținut, de asemenea, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

Anterior, la domiciliile acestora au avut loc percheziții, anchetatorii ridicând de aici cutii în care se aflau sticle de whisky şi aparatură electrocasnică, surse judiciare precizând că au fost ridicate cu această ocazie și mari sume de bani, de ordinul miilor de euro.

Toți cei trei suspecți au fost aduși, sâmbătă, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru audieri, după mai multe ore petrecute în sediul instituției respective aceștia fiind transportați din nou în arestul IPJ Gorj, unde au așteptat expirarea termenului de 24 de ore pentru a fi puși în libertate.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul vizează posibile fapte de corupție petrecute la bacalaureat, la recorectarea unei lucrări în baza unei contestații depuse de omul de afaceri pentru unul dintre băieții săi gemeni. Gemenii au obținut 8,78 și, respectiv, 9,35 media generala la bacalaureat, pentru unul dintre ei tatăl contestând nota de la limba română. În urma recorectării lucrării, nota contestată a fost mărită cu aproape un punct, fiind în avantajul absolventului de liceu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`