Profesorii au început reevaluarea lucrărilor contestate de la Bacalaureat

Profesorii au început reevaluarea lucrărilor contestate de la Bacalaureat
Foto: B1 TV

Contestaţiile sunt ultima şansă pentru elevii de liceu care nu au luat o notă de trecere dar. au fost pe aproape. Marți încep să fie corectate lucrările contestate dar un lucru este însă sigur: dezastrul rezultatelor la bacalaureat se va reflecta atât în bugetul universităţilor, dar mai ales în cel al ţării. Şi asta pentru că statul ar putea să plătească aproximativ 42 de milioane de euro pentru cei 100 de mii de şomeri ieşiţi de pe băncile liceului fără o diplomă.

Evaluatorii au mult de muncă, întrucât sunt 9.000 de contestații numai la nivelul Bucureștiului și peste 30.000 la nivelul întregii țări.

Lucrările nu se reevaluează în același județen din care provin. Lucrările din București au fost trimise la Brașov, cele din Constanța, Argeș și Călărași au venit la București.

Corectarea lucrărilor va dura până pe 7 iulie, iar pe 8 iulie se vor afișa noile rezultate.

Indiferent de rezultatul final de dupa contestații, o realitate este certă. Promovabilitatea scazută din acest an, de 44,47 % pune probleme atât universităților cât și autorităților. Pe de-o parte universitățile sunt nevoite să mai organizeze o sesiune de admitere, pe de alta parte este lovit şi bugetul asigurărilor sociale pentru că o sută de mii de elevi ar putea fi declaraţi şomeri, iar pentru fiecare, statul trebuie să plătească câte 250 lei, lunar, timp de jumătate de an. Adică un efort bugetar de aproximativ 42 milioane de euro.

Lucrările contestate la Bacalaureat au intrat în procesul de reevaluare

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`