Profesori de la Universitatea Bioterra din București, cercetați pentru corupție și fals: Rectorul confirmă perchezițiile

Profesori de la Universitatea Bioterra din București, cercetați pentru corupție și fals: Rectorul confirmă perchezițiile
Foto: bioterra.ro

UPDATE 12.00: Rectorul Universităţii Bioterra, Cornel Trandafir, a declarat, că anchetatorii fac percheziţii în toate departamentele şi au cerut date despre un profesor acuzat de corupţie, care predă la Facultatea de Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, precum şi despre foşti studenţi absolvenţi.

Rectorul a precizat că nicio persoană din conducerea universităţii nu a fost solicitată să dea declaraţii, transmite Mediafax.

Cornel Trandafir a adăugat că la universitate nu au existat reclamaţii de la studenţi că profesorii le cer bani.

Ministerul Educației a trimis corpul de control la Universitatea Bioterra pentru verificări.

Un număr de 22 de percheziții au loc joi dimineață în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vâlcea şi Olt, fiind vizați mai mulți profesori și angajați ai unei Universități particulare din Capitală.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că ar fi vorba de Universitatea Bioterra, unde profesori ar fi pretins bani de la studenti pentru acordarea unor note mai mari la licență.

La acest moment, sunt făcute 19 percheziţii în Bucureşti – una domiciliară şi alte 18 la Universitatea Bioterra -, una în Olt, una în Drăgăşani şi una în Ilfov, arată sursa citată.

De asemenea, doi profesori şi cinci salariaţi ai universităţii sunt audiaţi de anchetatori. Printre acestea se află şi un rector şi un prorector.

Potrivit unui comunicat de presă emis joi de Poliția Română, aceștia sunt cercetați pentru corupţie şi fals.

„Aproximativ 40 de persoane vor fi conduse la audieri urmând ca, în funcţie de rezultatul acestora, să se dispună măsuri legale”, se mai precizează în comunicat.

La percheziții participă ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vâlcea şi D.G.P.M.B., sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`