Prof. dr. Cătălin Cîrstoiu: România, la 400 – 500 de decese COVID pe zi, pierde zilnic un sat. Într-o săptămână, pierde o comună. Cum oprim asta? Prin vaccinare!

Prof. dr. Cătălin Cîrstoiu: România, la 400 - 500 de decese COVID pe zi, pierde zilnic un sat. Într-o săptămână, pierde o comună. Cum oprim asta? Prin vaccinare!
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prof. dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat, sâmbătă, că România pierde în fiecare zi un sat, în condițiile în care zilnic mor 400 – 500 de oameni din cauza COVID-19. Într-o săptămână, România pierde o comună. În acest context, medicul a îndemnat oamenii să se vaccineze anticoronavirus. Declarațiile au fost făcute într-o conferinţă organizată la Biblioteca Naţională, unul dintre punctele în care se desfășoară ”Maratonul Vaccinării pentru viață”.

Potrivit unui studiu prezentat de CNCAV, în România, vaccinarea a redus de peste cinci ori riscul de infecţie, de peste zece ori riscul de spitalizare, de aproape 14 ori riscul de internare în ATI şi de peste 20 de ori riscul de deces în urma COVID-19.

Cătălin Cîrstoiu: România pierde zilnic un sat din cauza COVID-19

„Gândiţi-vă că România, azi, la 400 – 500 de decese pe zi, pierde în fiecare zi un sat. Într-o săptămână, România va ajunge să piardă o comună – 3.000 – 3.500 de oameni – şi aşa raţionamentul poate merge mai departe. Cum oprim lucrul acesta? Prin vaccinare!”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

Medicul a insistat că prin vaccinare nu ne protejăm doar pe noi, ci și pe cei din jurul nostru: „Trebuie să susţinem vaccinarea ca o modalitate de a ne bucura alături de cei din jurul nostru. Cred că a venit momentul să înţelegem că în felul acesta îi protejăm şi pe cei nevinovaţi care sunt în jurul nostru, care sunt vaccinaţi şi care pot să interacţioneze în felul acesta cu un virus imprevizibil”.

„E momentul să realizăm că vaccinarea e singura dovadă de a fi un bun cetăţean” a mai declarat prof. dr. Cătălin Cîrstoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`