Prof. dr. Anca Florea, directorul adjunct al Colegiului Naţional ”B.P.Hasdeu” din Buzău, despre interdicţia impusă elevilor privind utilizarea telefoanelor: „Ar trebui ca nici profesorii să nu le poată folosi”

Prof. dr. Anca Florea, directorul adjunct al Colegiului Naţional ”B.P.Hasdeu” din Buzău, despre interdicţia impusă elevilor privind utilizarea telefoanelor: Ar trebui ca nici profesorii să nu le poată folosi
Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Prof. dr. Anca Florea, directorul adjunct al Colegiului Naţional ”B.P.Hasdeu” din Buzău, afirmă, referindu-se la interdicţia impusă elevilor privind utilizarea telefoanelor la ore, că ar trebui ca nici profesorii să nu le poată folosi.

Prof. dr. Anca Florea, despre interdicția privind telefoanele în timpul orelor

”Ar trebui ca nici profesorii, nici elevii să nu utilizeze telefoanele în timpul orei decât în scop educativ. Am aplica astfel un principiu de egalitate naturală”, declară Anca Florea pentru News.ro.

De asemenea, profesoara Anca Florea a mai precizat că nu simpla interdicție este esențială, ci că elevii ar trebui să fie pregătiţi să selecteze conţinuturi digitale, să facă faţă unui act de bullying online, să îşi administreze spaţiul privat în online.

”Ne întrebăm ce înseamnă digitalizarea educaţiei şi de ce uităm că una dintre problemele fundamentale ale generaţiilor actuale este analfabetismul digital. Faptul că avem elevi cu telefoanele în mână la oră nu înseamnă că ei ştiu să selecteze conţinuturi digitale, că sunt gata să facă faţă unui act de bullying online, că ştiu să îşi administreze spaţiul privat în online. De ce să nu avem cursuri în care folosirea telefoanelor în acest sens este chiar indicată, de pildă new media, privacy şi social-media, pe înţelesul tuturor?”, mai spune profesoara.

Ea avertizează că interdicţia poate conduce şi la situaţii în care elevii să vină la şcoală cu două telefoane: unul pe care îl vor preda profesorului, iar un altul pe care îl vor utiliza în timpul orei de curs.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Bombardamente în suburbiile capitalei libaneze Beirut. Israel anunță că a vizat sediul central al Hezbollah
20:07 - România, sub potop în acest weekend. Acestea vor fi cele mai afectate județe din cauza furtunii puternice
20:05 - Autorul jafului armat din Iași nu a fost găsit. Angajații băncii au apăsat târziu butonul de panică
19:32 - Ionuț Stroe, despre scenariul ruperii coaliției de guvernare: „Sunt tensiuni, sunt situații extrem de dificile, discuțiile aproape că nu mai există”
19:30 - Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată pe 30 noiembrie. Diana Stoica (USR): E o tâmpenie! Dacă ai o dată în care s-a întâmplat ceva, nu poți să muți parada doar pentru că nu te-a dus capul când ai comasat alegerile, să nu pui fix peste Ziua Națională (VIDEO)
19:20 - Ionuț Stroe, reacție după ce Iohannis a anunțat că nu candidează la parlamentare: „Subiectul pentru noi este unul închis” / „Am retras amendamentul tocmai pentru a nu se mai specula politic”
19:13 - Anchetă internă la o multinațională din Timișoara. O angajată s-ar fi sinucis
19:07 - „Este bună doar pentru petreceri”. Care a fost reacția unei turiste britanice după ce a fost sfătuită să nu viziteze România
19:00 - Dan Cristian Popescu (PSD): “Fiecare partid încearcă să facă o majoritate în jurul său la nivel local” (VIDEO)
18:59 - Acestea sunt pensiile care se transformă, din oficiu, în pensii pentru limită de vârstă. Precizări importante făcute de Casa Națională de Pensii