Campania de vaccinare anti-Covid-19 ar urma să înceapă în țara noastrădupă sărbătorile de Crăciun. Inițial, vor fi vaccinate cadrele medicale, care fac parte din linia întât în lupta cu temutul virus din China, precum și persoanele din categoriile vulnerabile. Ulterior, se va testa și restul populației, dar astaabia în primăvara anului viitor.
Între timp,noile vaccinuri produse, într-un timp relativ scurt,de către giganții farma au stârnit numeroase controverseîn rândul întregii populații.
Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPAși expert European Didgital Media Observatory, este de părere căastfel de campanie devaccinaretrebuie însoțită de o comunicare intensă și completă pentru a avea succes.
”Ceea ce se întâmplă în România este conectat cu ceea ce se întâmplă înSUAși în Uniunea Europeană. În această perioadă este foarte mare nevoie de comunicare, de informare, este foarte mare nevoie de dialog, de conversație, de comunicare empatică. Cel mai important în această perioadă este capreocupările, anxietățile, întrebările publicului să fie cunoscute. Aș fixa ca obiectiv prioritar în această perioadă să ascultăm foarte mult părerile oamenilor, preocupările lor, pentru că putem fi de acord că există o stare de neliniște în legătură cu acest vaccin”, a declarat comunicatorul oficial al Campaniei de Vaccinare anti-COVID-19.
Ea susține că, ”în acest moment există o platformă națională de informare cu privire la campania de vaccinare, o platformă care începe să crească, este în topul căutărilor pe Google.
A fost lansată și pagina de Facebook a comitetului național care se ocupă de vaccinare, astfel încât în acest moment avem o sursă oficială de informare cu privire la campania de vaccinare împotriva Covid”.
Profesul universitar a avertizat că oamenii trebuie să fie bine informați pentru a putea lua o decizie corectă cu privire la vaccinarea împotriva noului coronavirus de tip SARS-CoV-2, care a făcut peste un milion de victime la nivel mondial.
”Este foarte important să ne rezervăm timp pentru a ne informa, decizia cu privire la vaccinare este importantă pentru noi, pentru familiile noastre, pentru comunitatea căreai îi aparținem. Această decizie trebuie luată pe îndelete, în urma consultării informațiilor credibile și în urma dialogului cu cei care sunt de strictă specialitate în ceea ce privește vaccinarea. Sper ca această campanie să fie dominată de această idee de empatie, de înțelegere, de dialog. Toate întrebările legate de vaccinare sunt legitime, pe picior de egalitate, oricât de exotice poate ni s-ar părea anumite preocupări. După părerea mea de expert, răspunsurile la aceste întrebări ar trebui să vină de la oamenii de strictă specialitate”, a mai spus prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, conform Pro TV.