Produsul consumat frecvent în postul Paștelui care poate fi periculos pentru organism
:format(webp):quality(80)/http://www.b1tv.ro/wp-content/uploads/2020/02/321366/421687.jpg)
În această perioadă, credincioșii caută prin magazine produse care, pe de-o parte să respecte restricțiile alimentare impuse de post și, pe de altă parte, să fie sănătoase și gustoase. De multe ori, în zilele de dezlegare la pește, românii optează pentru celebra salată de icre. Deși nu pare că ar putea ridica probleme, este extrem de important să fie consultată eticheta înainte de cumpărarea produsului.
Faimoasele icre din comerț nu sunt chiar atât de sănătoase pe cât se crede, având un conținut ridicat de grăsimi. Deși, în mod obișnuit, icrele conțin și acizi grași omega-3, diferite vitamine și minerale, consumul pe termen lung ar putea duce la creșteri în greutate, potrivit Click.
Beneficiile consumului de icre
Consumul de icre poate aduce și beneficii organismului, datorită conținutului de seleniu, zinc, proteine și minerale foarte importante pentru organism. În plus, sunt digerate foarte ușor și au efecte pozitive pentru inimă și creier.
În timp ce icrele pregătite în casă sunt o gustare sănătoasă și gustoasă, cele din comerț au un conținut ridicat de sodiu, colesterol, uleiuri nesănătoase și diverși aditivi și pot provoca probleme cardiace, cu ficatul și cu sistemul digestiv.
Din acest motiv, este extrem de important ca eticheta să fie citită cu atenție înainte ca produsul să fie pus în coșul de cumpărături.