CORONAVIRUS | Virgil Popescu: ”Vom ajunge să producem 1.5 milioane de măști pe zi” (VIDEO)

CORONAVIRUS | Virgil Popescu: ”Vom ajunge să producem 1.5 milioane de măști pe zi” (VIDEO)
Foto: facebook.com/Virgil Popescu

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, că în România se vor produce, în jurul datei de 15 mai, 1.5 milioane de măști pe zi, astfel încât cetățenii români sau medicii nu vor avea probleme cu aprovizionarea lor.

Virgil Popescu a declarat că, în momentul de față, în țara noastră, se produc la Maramureș, în cadrul unei companii private, pe linie automatizată, 350.000 de măști pe zi, urmând să se instaleze încă două mașini. În total, în companie se vor produce 500.000 de măști pe zi.

Totodată, alte două companii private au posibilitatea de a produce măști, respectiv una din Câmpina, care poate face 200.000 măști pe zi, și una din Argeș, care poate face 150.000 de măști pe zi.

Ministrul Economiei mai spune că sunt în proces de acreditare alte două companii care pot produce câte 150.000 pe zi.

Singura companie de stat care produce măști, potrivit ministrului, este Romarm, care lucrează cu trei mașini, în două schimburi, și produce 350.000 măști pe zi. Cu toate acestea, Romarm va lucra, de săptămâna viitoare, în trei schimburi.

Virgil Popescu a afirmat că se vor face stocuri necesare pentru farmacii, magazine și spitale, la prețuri decente, respectiv în jurul valorii de 2 lei fără TVA.

”Măștile produse în România vor avea calitatea mai bună ca cele de import și nu vor fi introduse pe piață decât acreditate”, a declarat Virgil Popescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Fabrica de măști din Cisnădie, închisă după ce o angajată testată pozitiv a murit

Fabria de confecții din Cisnădie, județul Sibiu, care producea măști medicale de protecție, a fost închisă pentru dezinfecție, după ce o angajată teestată pozitiv pentru coronavirus a decedat.

În acest context, circa 300 de angajați au fost izolați la domiciliu, în timp ce alte șase persoane au fost internate sub suspiciunea de infecție cu coronavirus.

Klaus Iohannis: După 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat primele măsuri de relaxare a restricțiilor care vor intra în vigoare după data de 15 mai, una dintre acesteafiind ca cetățenii să poate măști de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

”Una dintre măsuri este cea cu masca de protecție. Am decis cădupă data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp. Vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, când această pandemie va fii sub control și nu mai există riscul infectării”, a afirmat, miercuri, șeful statului.

Prim-ministrul a anunțat că se gândește la plafonarea prețurilor măștilor chirurgicale

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că se gândește la plafonarea prețului măștilor chirurgicale, pentru a se evita specula.

Cu toate acestea, ministrul Economiei a spus că nu crede că va fi nevoie de o plafonare a preţului măştilor, întrucât, la ora ora actuală, există stocuri suficiente atât din ţară, cât şi din străinătate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`