Procurorul general: Inculpații își încearcă ULTIMA ȘANSĂ! Kovesi lucrează

Procurorul general: Inculpații își încearcă ULTIMA ȘANSĂ! Kovesi lucrează

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, joi, că nu există motive de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, fiind de părere că, prin asaltul din ultima vreme asupra asupra instituției condusă de aceasta, inculpații cu resurse își încearcă ultima șansă.

„Noi putem să înţelegem şi emoţiile şi criticile aduse de persoanele care pretind că nu au avut parte de un proces echitabil, că s-au folosit probe care nu au fost obţinute în condiţiile legii, acestea sunt apărări pe care şi le fac toţi inculpaţii, dar observăm că inculpaţi cu resurse, persoane care au resurse materiale considerabile şi care sunt chemate să răspundă pentru faptele lor au capacitatea de a se exprima public prin show-uri tv, prin care doresc să producă o anumită emoţie şi să influenţeze oarecum pe cei care ar trebui să soluţioneze dosarele. Sunt dosare care se apropie de a fi judecate la prima instanţă, altele în apel şi vor rămâne hotărârile definitive. Ei îşi încearcă ultima şansă. Prin urmare, activitatea conducerii DNA-ului este în mod clar una performantă. Ei au fost foarte eficace, de aceea sunt şi foarte criticaţi”, a declarat Lazăr la RFI.

Cu privire la acuzațiile care i se aduc șefei DNA, și anume lipsa de transparență, procurorul general explică faptul că „transparenţa Ministerului Public este limitată între anumite repere”.

„Noi desfăşurăm o activitate de urmărire penală, noi nu facem show mediatic, să ne explicăm noi toată ziua, să fim la televizor, să explicăm de ce a fost prins X sau Y în flagrant şi că mijloacele, probele care au fost folosite sunt într-adevăr cele legale. Se presupune că noi lucrăm legal, iar judecătorul care vine şi verifică orice plângere făcută de cel în cauză este cel care are competenţa să decidă dacă proba este legal obţinută sau s-o înlăture din cadrul procesual penal. Aceasta nu trebuie s-o facă procurorul şef al Direcţiei sau procurorul şef de secţie sau procurorul general, să explice la fiecare caz în parte că probele au fost obţinute legal”, adaugă Lazăr.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie