Procurorul care instrumentează cazul lui Mihai Boldea neagă că ar fi vorbit cu deputatul despre plecarea acestuia din ţară

Procurorul care instrumentează cazul lui Mihai Boldea neagă că ar fi vorbit cu deputatul despre plecarea acestuia din ţară
Foto: adevarul.ro

Procurorul de caz din dosarul deputatului Mihail Boldea, Sorin Cărare, neagă faptul că ar fi avut vreo discuţie cu acesta în care deputatul l-ar fi informat că vrea să plece din ţară, aşa cum susţine acesta, informează Mediafax.

Contactat telefonic vineri seară, procurorul care instrumentează acest caz a infirmat faptul că atunci când Mihail Boldea ar fi fost la DIICOT Galaţi, în 16 martie, ar fi avut o discuţie în care deputatul să-i îl informeze că va pleca din ţară.

Nu am văzut interviul respectiv (interviul pentru cotidianul Gândul). Nu a existat o astfel de discuţie”, a declarat procurorul Sorin Cărare.

Deputatul Mihail Boldea a declarat, pentru gandul.info, că se află în Congo, că avea deja programată plecarea, că a comunicat în 16 martie procurorului de caz acest lucru şi a transmis autorităţilor să nu îl caute, pentru că săptămâna viitoare va veni el în ţară.

Totodată,purtătorul de cuvânt al DIICOT a declarat, vineri seară, că instituția neagă orice discuţie despre plecarea deputatului Mihail Boldea pe care ar fi avut-o cu procurorul de caz, considerând că afirmaţia face parte din strategia de apărare a policianului. „Negăm orice discuţie de acet gen dintre procuror cu inculpatul. E mai mult decât evident faptul că face parte din strategia sa de apărtare, fiind liber să şi-o facă”, a afirmat oficialul DIICOT.

În 16 martie, Mihail Boldea s-a prezentat la DIICOT-Serviciul Galaţi, care îl cercetează pentru infracţiuni de criminalitate organizată.

Potrivit DIICOT, deputatul Mihail Boldea s-a prevalat de dreptul la tăcere, refuzând astfel să fie audiat în dosar, luând însă la cunoştinţă acuzaţiile ce i se aduc.

Cercetat pentru înșelăciune, deputatul Mihail Boldea a fost dat în urmărire internațională prin Interpol după ce pe numele lui a fost emis, în lipsă, un mandat de arestare pentru 30 de zile.

DIICOT a blocat conturile deputatului Mihail Boldea și a doi apropiați ai acestuia. Se pare ca deputatul a virat vineri, înainte de a fugi din țară, suma de 185.000 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`