Procurorii Parchetului General au decis: Dan Voiculescu a mintit in legatura cu trecutul sau. Președintele fondator al Partidului Conservator nu a recunoscut că a fost colaborator al Securităţii.
În acelaşi timp, însă Voiculescu scapă de acuzațiile de fals în declarații, procurorii apreciind că declaraţia mincinoasă privind relaţia sa cu securitatea nu a produs efecte juridice.
Pe 10 martie 2011, judecătorii instanței supreme au decis, definitiv, că Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea. Președintele de onoare al Partidului Conservator nu şi-a recunoscut însă statutul. O lună mai târziu, un cetăţean din judeţul Gorj, Constantin Țăpuș a făcut o plângere penală împotriva lui Voiculescu acuzându-l de flas în declarații.
Constituția nu interzice însă colaboratorilor cu fosta Securitate să participe la alegeri și să activeze ca senatori sau deputați în Parlament. Procurorul Daniela Matei arată în rezoluția prin care a decis neînceperea urmăririi penale în cazul lui Voiculescu faptul că:
„Infracțiunea de fals în declarații constă în declararea necorespunzătoare a adevărului făcută unui organ sau instituții (…) în vederea producerii unor consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește pentru producerea acelei consecințe„, potrivit Danielei Matei, procuror la Parchetul General.
Cu alte cuvinte, procurorii au apreciat declaraţia sa drept una mincinoasă, dar care nu a produs efecte juridice.