Procurorii DNA au descins la sediul „Apelor Române”: Reprezentanții instituției anunță că ”la solicitarea organelor de urmărire penală” au predat o serie de înscrisuri

Publicat: 03 02. 2021, 13:45

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins, miercuri, sediul Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), potrivit unor surse din presă. Verificările au loc în contextul scandalului legat de angajarea pe funcții importante din cadrul instituțiilor a unor persoane care nu au competențele necesare pentru posturile respective. Ulterior, reprezentanții Apelor Române au transmis că au pus la dispoziția organelor de urmărire penală „o serie de înscrisuri”.

DNA face verificări la sediul Apelor Române

În urma descinderilor, din sediul Apelor Române ar fi fost ridicate documente care au legătură c angajările care au fost făcute în ultima perioadă, potrivit surselor Recorder.

Între timp, o reacție a venit și din partea reprezentanților Apelor Române.

”În cursul acestei zile, la solicitarea organelor de urmărire penală, Administrația Națională ”Apele Române” a predat o serie de înscrisuri. Menționăm că în acest stadiu al cercetării penale activitățile entităților competente nu sunt publice”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a instituției.

Procurorii DNA au descins la sediul „Apelor Române”: Reprezentanții instituției anunță că ”la solicitarea organelor de urmărire penală” au predat o serie de înscrisuri

Premierul Florin Cîțu a cerut Corpului de Control să investigheze situația de la Apele Române

De asemenea, verificările făcute de procurorii anticorupție vin la scurt timp după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că a cerut Corpului de Control să investigheze situația de la Apele Române.

”În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Ministrului să investigheze situația de la Apele Române.

În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență.

Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fară penali în funcții publice; profesioniști; fară nepotisme; fară conflict de interese”, a scris șeful Guvernului, pe Facebook.

Toate aceste verificări vin în contextul în care, presa de investigații a dezvăluit căo fostă ospătăriță a fost angajată la Apele Române pe un post de inginer.

Asta după ce, în luna noiembrie a ieșit la iveală cazulînlocuirii unui inginer, ajuns director la Apele Române Mureș în urma unui concurs, cu un membruPNLfără experiență în domeniu.

O reacție a venit atunci și din partea președintelui Klaus Iohannis.

„Resping categoric orice demers de numire în funcții publice a unor persoane care nu întrunesc condițiile cerute de lege și nu au experiență în domeniul în care sunt propuse. Este inacceptabil, mai ales în perioada atât de complicată pe care o traversăm acum, provocată de pandemia de COVID-19, ca în poziții importante în structurile centrale sau locale ale administrației să fie promovați oameni mediocri, fără experiență, impostori sau alte persoane care nu dețin calitățile și calificările necesare”, a precizat atunci Klaus Iohannis.