Procurorii au deschis dosar penal în cazul focarului de COVID-19 de pe șantierul din Berceni

Procurorii au deschis dosar penal în cazul focarului de COVID-19 de pe șantierul din Berceni
Foto: Hepta

Cazul focarului de coronavirus izbucnit pe un șantier din Șoseaua Berceni din Capitală a ajuns pe mâinile procurorilor. Aceștia au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul focarului de COVID-19, unde s-au infectat cu coronavirus 34 din totalul de 108 muncitori, majoritatea străini.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti a anunțat marți că dosarul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost înregistrat cu o zi în urmă.

Potrivit procurorilor, polițiștii de la Secția 26 au fost solicitați, luni după-amiază, să însoțească reprezentanții DSP București pentru realizarea unei anchete epidemiologice în zona în care sunt cazați muncitorii firmei.

Peste 30 de muncitori, infectați cu noul coronavirus

În urma anchetei epidemiologice s-a descoperit că sunt confirmați cu coronavirus 34 din totalul de 108 muncitori, șantierul fiind supus măsurilor de carantinare, afirmă procurorii.

Muncitorii sunt izolați pe șantier și păziți de jandarmi

În aceste momente toți muncitorii au fost izolați pe șantier, sunt acolo sub pază tocmai pentru a se asigura autoritățile că nu pleacă, însă aceștia au apă și mâncare, iar în cursul acestei zile urmează să fie făcută și o anchetă epidemiologică. Este vorba de peste 100 de muncitori care se află pe acest șantier, iar o parte dintre ei au fost testați pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus.

Ministrul Muncii a vizitat șantierul

La fața locului s-a deplasat ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Direcția de Sănătate Publică a desfășurat o anchetă epidemiologică și a luat deciziile la fața locului. Lucrările de pe șantier au fost sistate.

Oamenii care locuiesc în zona șantierului sunt disperați. Polițiștii și jandarmii au păzit șantierul iar o echipă de la DSP a venit să le ofere combinezoane și mănuși de protecție. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a ajuns la fața locului pentru a vedea cum stau lucrurile:

„Avem în primul rând o problemă de sănătate și DSP București este deja implicată pentru a găsi soluții, încă din cursul nopții și din cursul zilei trecute luse deja primele măsuri și am să vă rog să vă adresați acesteia pentru răspunsuri, eu am vrut să îmi culeg primele informații din teren, ca să înțeleg mai bine”, a explicat Violeta Alexandru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`