Procesul lui Vlad Pascu, amânat. Noul termen, fixat la un an de la producerea tragediei din 2 Mai

Procesul lui Vlad Pascu, amânat. Noul termen, fixat la un an de la producerea tragediei din 2 Mai
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat până când se va împlini un an de la producerea tragediei din 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit și trei au fost răniți.

Expertiză medico-legală

Instanța a stabilit, la termenul din 21 iunie, că admite cererea de realizare a expertizei medico-legale din București, în cazul celor trei tineri răniți în accident și se va stabili dacă doi dintre ei au rămas cu infirmitate permanentă, ceea ce ar putea crește pedepsa lui Vlad Pascu, informează Hotnews.

Acest lucru ar putea schimba încadrarea din vătămare corporală în vătămare corporală cu circumstanțe agravate și Pascu ar primi încă șase luni la pedeapsă.

Judecătoarea a anunțat că noul termen în acest proces va fi pe data de 14 august. Pe data de 19 august se va împlini un an de când s-a produc accidentul din 2 Mai.

Cerere de schimbare a încadrării juridice, respinsă

Noua judecătoare din dosarul 2 Mai a respins solicitarea familiilor victimelor să schimbe încadrarea din ucidere din culpă în omor calificat, ceea ce înseamnă că Vlad Pascu va face maxim 10 ani de închisoare.

Tatăl lui Sebastian a declarat că este dezamăgit de decizia Judecătoriei Mangalia de respingere a cererii de schimbare a încadrării juridice.

„Este foarte greu. De când am aflat, toată săptămâna am fost terminaţi. La câtă încredere aveam în doamna judecător…nu mai am nicio încredere. Vom face apel. A mai rămas ultima noastră şansă, dar sunt speranţe mici. Aveam toate argumentele. Şi ne-a dat peste cap”, a afirmat bărbatul.

Mama lui Sebi a transmis că legile sunt făcute pentru a fi încălcate de oamenii cu bani.

„Suntem foarte dezamăgiţi. Nu mai avem nicio speranţă. Se pare că legile în ţara asta sunt făcute să nu fie respectate de oamenii cu bani”, a afirmat femeia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)