Probleme tehnice la trenul care face legătura Aeroport Otopeni – Gara de Nord. Incidentul a provocat un adevărat haos

Probleme tehnice la trenul care face legătura Aeroport Otopeni - Gara de Nord. Incidentul a provocat un adevărat haos
Foto: CFR Călători / Facebook

Miercuri dimineață, zeci de călători au fost confruntați cu o situație extrem de neplăcută atunci când trenul care îi transporta de la Aeroportul Otopeni către Gara de Nord a suferit o defecțiune pe traseu.

Trenul privat ajunge la destinație cu o întârziere de 49 de minute

Garnitura de tren, care este deținută de o companie privată, a suferit o defecțiune în zona triajului de la Podul Grant. Din cauza acestei avarii, călătorii au fost nevoiți să continue pe jos, purtându-și bagajele, pe o distanță de câteva sute de metri până la Gara de Nord.

Trenul privat ar fi trebuit să plece în jurul orei 09.12 de la Aeroportul Otopeni și să ajungă la Gara de Nord la ora 09.37. Însă, din nefericire, trenul a suferit o defecțiune pe traseu și, după câteva minute de așteptare, călătorii au hotărât să continue călătoria pe jos, pe lângă linii, către Gara de Nord. Chiar dacă această decizie i-a expus unor pericole, pasagerii au considerat că este cea mai bună soluție pentru a ajunge la destinație.

Motivul care a dus la defecțiunea trenului nu este cunoscut în detaliu, însă cert este că acesta a ajuns la destinație cu o întârziere de 49 de minute, conform informațiilor disponibile pe site-ul oficial al CFR. Această întârziere reprezintă practic de două ori și jumătate mai mult decât durata normală a călătoriei, care ar fi trebuit să fie de 25 de minute între cele două terminale, scrie observatornews.

Călătorii forțați să meargă pe jos

Incidentul a provocat un adevărat haos în orarul trenurilor care efectuează legătura dintre Aeroportul Otopeni și Gara de Nord. Trenul CFR care a plecat de la Aeroportul Otopeni la ora 09:52 și trebuia să ajungă la ora 10:17 în Gara de Nord a suferit o întârziere de 31 de minute, în timp ce trenul CFR care a plecat la ora 10:32 de la Aeroportul Otopeni și trebuia să ajungă la ora 10:57 în Gara de Nord a înregistrat o întârziere de 14 minute.

Situația a fost extrem de neplăcută pentru mulți dintre călători, mai ales pentru cei care aveau legături către alte orașe de prins din Gara de Nord. În imaginile primite prin intermediul Fii Observator, se poate observa cum călătorii coboară din trenul defect și sunt nevoiți să-și continue călătoria pe jos, traversând linii ferate, pentru a ajunge la Gara de Nord.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`