Probleme tehnice la prima simulare a Evaluării Naționale 2024. Platforma în care se încarcă lucrările nu funcționează

Probleme tehnice la prima simulare a Evaluării Naționale 2024. Platforma în care se încarcă lucrările nu funcționează

Elevii de clasa a opta au susținut, luni, simularea Evaluării Naționale la limba și literatura română, iar problemele privind corectarea acestora au apărut.

Primele probleme tehnice de la simularea Evaluării Naționale

Este premieră în România, fiind primul an în care se corectează lucrările de la simulare digital. Cu toate acestea, au apărut și probleme. O unitate de învățământ din județul Brașov a reclamat faptul că aplicația s-a blocat și nu mai poate fi accesată. Astfel, elevii au fost nevoiți să aștepte în sălile de clasă chiar dacă au finalizat subiectele, pentru că ele trebuiau scanate de față cu ei, conform Ziare.com.

La Școala Generală nr.1 de la Colegiul Național „Radu Negru”, din Făgăraș, elevii se aflau încă în clase și la ora 12.00, pentru că platforma nu funcționa.

„Procesul de încărcare nu merge foarte ușor”

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov nu a putut confirma incidentul, dar a transmis că unul dintre secretarii de stat de la Ministerul Educației a oferit instrucțiuni pentru a rezolva problema.

„Am primit informarea conform căreia scanăm lucrările, dar procesul de încărcare nu merge foarte ușor. Scanăm lucrările în prezența candidaților și le încărcăm în aplicație pe măsură ce se deblochează”, a precizat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

Rezultatele simulării de la Limba si literatura română se vor afișa în 23 februarie, după ce vor fi corectate digital. Ministerul Educației a transmis că evaluarea digitalizată nu va afecta subiectele, nici baremul și nici timpul de lucru al elevilor.

„Singura diferenţă pentru elevi este că lucrarea nu va mai fi secretizată de ei sau de profesorii asistenţi prin lipirea etichetelor, pentru că va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezenţa elevilor”, a explicat ministrul Educaţiei Ligia Deca.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`