Probleme de organizare în unele școli după ridicarea stării de alertă. Sorin Cîmpeanu: Cei mai mulți n-am realizat că revenirea la normalitate înseamnă renunțarea la restricții, dar și la facilități (VIDEO)
Sorin Cîmpeanu (PNL), minstrul Educației, a vorbit miercuri, pentru B1 TV, despre problemele de organizare întâmpinate în unele școli și universități după ce starea de alertă a fost ridicată și s-a renunțat la toate restricțiile anti-COVID. Ministrul a spus că anunțul a fost făcut din timp, dar unii n-au conștientizat că ridicarea stării de alertă însemană și renunțarea la niște facilități. În plus, e destul de dificilă trecerea de la predarea în sistem hibrid la cea cu prezență fizică.
Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Sorin Cîmpeanu, despre școala după ridicarea stării de alertă
„Când dispare fundamentul legal denumit stare de alertă, școlile funcționează cum spune Legea Educației Naționale. Și școlile, și universitățile. Pentru că e greu să treci de pe o zi pe alta de la un sistem hibrid la prezență fizică, de la o serie de reguli la regulile normale, pe care o bună parte le-au uitat, în măsura limitelor de competență, Ministerul încearcă să găsească posibilitatea acelei perioade de tranziție și adaptare.
Am emis ieri o notă către universități prin care există posibilitatea să continue 1 – 3 săptămâni, că sunt probleme reale cu cazarea, multe s-au implicat în cazarea refugiaților ucraineni. E vorba de orare și alte probleme de organizare”, a declarat Cîmpeanu.
De ce probleme de organizare în școli după ridicarea stării de alertă
„Anunțul a fost făcut oarecum din timp, dar cei mai mulți dintre noi n-am realizat că revenirea la normalitate înseamnă renunțarea la restricții, dar și la facilități. E în natura umană să ne bucurăm când se renunță la restricții, dar să fim triști și supărați dacă se renunță la facilități”, a continuat Cîmpeanu.
Acesta a mai precizat că se recoamndă purtarea măștii de protecție în spațiile închise, deci și în unitățile de învățământ, deoarece coronavirusul încă are o răspândire comunitară în România.