Probleme cu dublarea programărilor pentru vaccinul COVID-19: în sistemul informatic şi la telefon. Medicul Beatrice Mahler: “Începutul a fost greu. Deja mâine avem doze de azi”

Probleme cu dublarea programărilor pentru vaccinul COVID-19: în sistemul informatic şi la telefon. Medicul Beatrice Mahler: “Începutul a fost greu. Deja mâine avem doze de azi”
Inquam Photos / Octav Ganea

Luni dimineaţă, când platforma pentru programare la vaccinare anti-COVID nu a funcţionat, datele au fost introduse manual, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Medicul Beatrice Mahler, despre dublarea programărilor pentru vaccinul COVID-19

Aceasta a explicat că, până la ora 10,00, în centrul de la Institut erau prezente 80 de persoane, existând însă probleme şi cu duble programări: în sistemul informatic şi la telefon.

Inquam Photos / Octav Ganea

„S-a produs o aglomerare importantă şi datorită unor aspecte de logistică, adică vaccinul a ajuns puţin mai târziu. (…) Pot să spun că în acest moment deja s-au vaccinat 50 de persoane. Lucrurile încep să funcţioneze bine. Începutul a fost greu. Deja mâine avem doze de azi. Nu o să mai avem această problemă. Sunt convinsă că lucrurile vor funcţiona”, a afirmat managerul.

Beatrice Mahler a precizat că persoanele care au venit la Institut vor fi imunizate în cursul zilei de luni.

„Îi vaccinăm pe toţi. Am cerut doze suplimentare să îi vaccinăm pe toţi”, a aprecizat medicul pentru Agerpres.

Inquam Photos / Octav Ganea

Platforma informatică de programare la vaccinare, indisponibilă luni dimineață

Reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), care gestionează platforma de programare, au transmis că, luni dimineață, aceasta nu este disponibilă și se lucrează la remedierea problemelor.

”Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață.

Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil. Vom reveni cu informații de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public”, a transmis STS.

Încă de vineri seară, după ce platforma de programare a devenit disponibilă, oamenii au început să se înscrie la vaccinare, astfel că, în doar câteva ore,s-au epuizattoate locurile libere pentru următoarele 20 de zile în București.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`