Prinţul Charles de Wales, aflat într-o nouă vizită în România, vizitează miercuri seară centrul pentru refugiaţi ucraineni, organizat de autorităţile române la Romexpo.
Imaginile din Galeria Foto pot fi văzute AICI.
Alteţa Sa Regală este însoţit de Custodele Coroanei române, Margareta. Ei au fost întâmpinaţi la intrarea în centrul de refugiaţi de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
Moştenitorul coroanei britanice este prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în România, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.
De asemenea, Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov).
Anterior, moştenitorul Coroanei Britanice a fost primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni şi de premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria. Prinţul de Wales a avut o întâlnire, la Palatul Elisabeta, cu Majestatea Sa Margareta şi principele Radu.
Președintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales.
„Președintele României a apreciat dedicarea și implicarea Alteței Sale Regale în promovarea biodiversității și a mediului rural românesc, precum și în activități caritabile în țara noastră. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a discutat cu ASR Prințul de Wales despre soluții pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității, aplicabile în România, Regatul Unit și la nivel internațional, subliniind angajamentul țării noastre în a atinge obiectivele europene în materie de schimbări climatice”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.
De asemenea, cei doi au vorbit și despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaționale privind schimbările climatice, „menite a crește gradul de conștientizare, dar și pentru a pregăti tinerele generații pentru locurile de muncă verzi, disponibile pe piața muncii, capabile să genereze creștere economică sustenabilă”.