CORONAVIRUS | India a înregistrat primul deces cauzat de virus

CORONAVIRUS | India a înregistrat primul deces cauzat de virus
Foto: Inquam Photos/George Calin

India a înregistrat, vineri, primul deces cauzat de coronavirus.

Mai precis, este vorba despre un bărbat de 76 de ani care a revenit recent în statul Karnataka dintr-un pelerinaj la Mecca.

Acesta a revenit în ţară pe 29 februarie.

El a murit marţi şi, mai târziu, a fost confirmat că era infectat cu coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China.

În India, numărul total al cazurilor de persoane infectate a ajuns la 75, dintre care 4 au fost vindecate. Totodată, țara nu are cazuri critice de persoane diagnosticate.

Guvernul de la Delhi a decis închiderea tuturor unităţilor de învăţământ şi a cinematografelor până pe 31 martie. Mai mult, toate centrele comerciale, birourile şi spaţiile publice trebuie să fie dezinfectate zilnic.

Prim-ministrul Narendra Modi şi-a sfătuit membrii cabinetului să nu călătorească în străinătate, scrie presa internațională.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat, miercuri, izbuncnirea de coronavirus COVID-19 la nivelul pandemie. Sunt este 134.000 de cazuri la nivel global, peste 70.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor se apropie de 5.000.

În România au fost confirmate, în prezent, 64 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, iar 6 persoane au fost vindecate. Numărul infectărilor din țara noastră a început să crească alarmant începând de marți, 10 martie, după ce un bărbat de 60 de ani, fost ofițer MAI a mințit autoritățile cu privire la o deplasare în Israel, umblând prin București și infecând mai multe persoane.

De asemenea, autoritățile anunță că zeci de mii de români din diaspora se întorc acasă, o parte dintre ei fiind purtători ai coronavirusului.

Ultimele cinci persoane depistate sunt din București. Este vorba de trei bărbați și două femei.

Cele cinci persoane sunt internate la INBI ”Matei Balș”, fiind vorba de persoane care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`