Primii elevi depistați cu coronavirus, după redeschiderea școlilor: Un băiat din Iași și o fată din județul Suceava

Primii elevi depistați cu coronavirus, după redeschiderea școlilor: Un băiat din Iași și o fată din județul Suceava
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

UPDATE, 9 iunie, ora 12.40: Un al doilea caz de coronavirus în rândul elevilor a fost descoperit la Gura Humorului, județul Suceava. Este vorba despre o elevă de clasa a XII-a. Tânăra a fost la școală săptămâna trecută ca să se pregătească pentru examenul de Bacalaureat. Autoritățile sanitare au început ancheta epidemiologică și în cazul ei, precizează Digi24.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Un absolvent de clasa a VIII-a de la Liceul Sportiv din Iași este primul caz de coronavirus de la redeschiderea școlilor. Informația a fost confirmată de Luciana Antoci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, pentru edupedu.ro. Băiatul a fost testat pozitiv împreună cu părinții lui. Bunica lui ar fi luat COVID-19 din spitalul în care a fost internată, a mai precizat Antoci. Toți colegii lui, precum și profesorii acestuia sunt acum izolați la domiciliu, sub supravegherea DSP Iași.Școlile s-au închis din 11 martie, din cauza epidemiei de coronavirus. De atunci, orele s-au desfășurat de la distanță, online. Totuși, din 2 iunie, elevii claselor terminale au avut posibilitatea de a merge la clase, ca să se pregătescă pentru Evaluarea Națională, respectiv pentru Bacalaureat. Cursurile au loc în condiții speciale, pentru a fi prevenită răspândirea COVID-19. La fel se vor desfășura și examenele de anul acesta.

Elev de la Liceul Sportiv din Iași, primul caz de coronavirus după redeschiderea școlilor

Luciana Antoci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, a anunțat un prim caz de elev infectat cu SARS-CoV-2, după redeschiderea școlilor. Este vorba despre un absolvent de clasa a VIII-a de la Liceul Sportiv din Iași.

Și părinții băiatului au fost depistați pozitiv. Ei ar fi luat virusul de la bunică, iar aceasta, la rândul ei, s-au fi infectat în spitalul în care a fost internată.

Băiatul a fost la școală săptămâna trecută, ca să se pregătescă pentru Evaluarea Națională.

Toți cei 11 colegi ai elevului și părinții lor, precum și profesorii acestuia, sunt acum în izolare la domiciliu, sub supravegherea DSP Iași, a mai precizat Luciana Antoci, pentru edupedu.ro. Orele se vor ține de la distanță, online. Autoritățile sanitare urmează de acum să testeze contacții apropiați ai copilului.

„După ce s-a făcut decontaminarea școlii, de către o firmă specializată, Liceul cu Program Sportiv din Iași a fost deschis azi pentru grupele de clasa a XII-a care fac pregătire pentru Bac, la decizia DSP”, a mai spus Antoci.

Școlile au fost închise din cauza epidemiei de COVID-19. Evaluarea Națională și Bacalaureatul se țin în condiții speciale

Școlile au fost închise din 11 martie, din cauza riscului de răspândire a COVID-19. De atunci, orele s-au ținut online. După expirarea stării de urgență, președintele Klaus Iohannis a anunțat că orele se vor desfășura în continuare de la distanță până pe 12 iunie, când este programat să se încheie anul școlar.

Totuși, în perioda 2 – 12 iunie, elevii claselor terminale au posibilitatea să meargă în sălile de clasă pentru a se pregăti de examene.

Autoritățile au luat măsuri speciale pentru ca Evaluarea Națională și Bacalaureatul să se desfășoare în condiții de siguranță sanitară atât pentru elevi, cât și pentru profesori. De asemenea, au fost pregătite sesiuni speciale ale celor două examene pentru cei care nu pot da primele probe din motive medicale.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`