PRIMUL DECES provocat de coronavirus pe teritoriul României: Pacientul de 67 de ani confirmat la Spitalul Filiași și transferat la Craiova. El avea afecțiuni preexistente foarte grave

PRIMUL DECES provocat de coronavirus pe teritoriul României: Pacientul de 67 de ani confirmat la Spitalul Filiași și transferat la Craiova. El avea afecțiuni preexistente foarte grave
Foto: Pacient cu COVID-19 (sursă: hepta.ro)

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică dimineață, că a fost înregistrat un prim deces pe teritoriul României al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre pacientul care a ajuns inițial la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Filiași. După ce a fost confirmat pozitiv, el a fost transferat la Craiova, direct la Secția de Terapie Intensivă.

Bărbatul suferea deja de boli grave.

”A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României.

Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).”; a transmisGrupul de Comunicare Strategică.

Compartimentulpentru Primiri Urgențe a Spitalului din Filiași a fost închis după primirea acestui pacient, pentru dezinfecție și realizarea anchetei epidemiologice.

Cea mai recentă informare privind numărul de îmbolnăviri, cea de sâmbătă de la ora 13.00, indica 367 de infectări în România, din care 59 pacienți noi diagnosticați. 52 de persoane au fost declarate vindecate și externate. O nouă informare va fi emisă de Grupul de Comunicare Strategică duminică, la ora 13.00.

Pentru a preveni răspândirea COVID-19, autoritățile române au anunțat sâmbătă seară noi măsuri. Printre ele se numără:

  • Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară
  • Se suspendă temporar activitățile de comercializare în mall-uri
  • Se interzic grupurile mai mari de 3 persoane care nu locuiesc împreună
  • Se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței să se efectueze numai pentru motive bine întemeiate.
  • Slujbe fără enoriași, doar transmise online
  • Botezuri, cununii, înmormântări la care pot participa doar opt persoane

(DetaliiAICI)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că începând de duminică, ora 22.00, este interzisă intrarea pe teritoriul României a cetățenilor străini. Există, totuși, niște excepții. (DetaliiAICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`