Primele zile după un implant dentar: iată cum ți se schimbă viața!

Primele zile după un implant dentar: iată cum ți se schimbă viața!

Dacă ești adult și – indiferent de motiv – ai pierdut unul sau mai mulți dinți, există o singură soluție care îți va oferi din nou o senzație identică cu aceea a dinților naturali. Este vorba despre tratamentul cu implant dentar, folosit deja cu succes de milioane de oameni din întreaga lume, de la tineri abia deveniți majori până la bunici sau străbunici care au depășit vârsta de 90 de ani.

Etapele tratamentului cu implant dentar

Procedura presupune mai multe etape, dintre care cea dintâi este, în mod cât se poate de firesc, etapa de pregătire a intervenției propriu-zise. Acum are loc consultarea pacientului, în primul rând prin realizarea unor radiografii dentare. De asemenea, cu ajutorul computerului tomograf se fac măsurători precise și apoi chiar se poate insera virtual implantul. În paralel, este evaluată, prin analize de laborator, și starea generală de sănătate.

Urmează etapa chirurgicală, în cadrul căreia un implant dentar – adică un șurub care va ține locul și va îndeplini funcțiile rădăcinii dintelui – este inserat în osul maxilar sau mandibular. Dacă osul este suficient de gros și de rezistent, operația durează aproximativ 20 de minute. Durata ei crește doar în cazurile în care este nevoie de adiție de os sau de alte procedee suplimentare, precum sinus lifting. În cazul implanturilor dentare totale cu lucrări fixe, durata necesară inserării este de circa două ore pentru fiecare arcadă.

Imediat după intervenție – pe durata căreia pacientul este anesteziat, deci nu resimte nici durere, nici disconfort – pot fi reluate activitățile zilnice obișnuite, urmând un simplu tratament prescris de medic.

Tot ce trebuie făcut după aceea este să se aștepte câteva luni, cât timp se petrece procesul de osteointegrare, adică de acceptare de către organism a noului implant dentar. În această perioadă, pacientul folosește deja dinți ficși provizorii.

Etapa finală este cea protetică. Se realizează o incizie în dreptul implantului și se montează un conformator gingival, care permite vindecarea estetică a gingiei. Apoi se montează un bont de transfer cu care se ia amprenta pentru lucrarea finală, realizată într-un laborator de tehnică dentară. Dinții ficși definitivi sunt fixați prin cimentare sau înșurubare.

Beneficii vizibile încă din primele zile!

Avantajele aduse de un tratament cu implant dentar sunt multiple și pot fi constatate încă din primele zile după intervenție. Aspectul estetic al zâmbetului și al feței sunt mult îmbunătățite. Prin urmare, cresc încrederea în sine și abilitatea de a se descurca în orice context social.

Sunt eliminate numeroase riscuri pentru starea de sănătate. Datorită acestei soluții, este evitată, de exemplu, deteriorarea țesutului osos, care apare la toate persoanele cu spații goale în cavitatea bucală. De asemenea, este evitată apariția fenomenului nedorit de migrație dentară. Digestia este, la rândul ei, sensibil îmbunătățită.

În general, senzația resimțită de pacient, încă din primele zile, este identică cu aceea oferită de dinții naturali. El poate să zâmbească și să vorbească la fel ca înainte și să se bucure de toate mâncărurile preferate, indiferent de temperatura sau de consistența acestora.

Cu o igienă dentară normală și două vizite pe an la cabinet, toate beneficiile oferite de tratamentul cu implant dentar se vor menține pe termen de decenii, posibil chiar pentru întreaga viață!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`