Primele porțiuni din tablierul metalic al pasajului Doamna Ghica întârzie să ajungă la București / Care este motivul

Primele porțiuni din tablierul metalic al pasajului Doamna Ghica întârzie să ajungă la București / Care este motivul
Foto: Facebook Nicușor Dan

Primele porțiuni din tablierul metalic al pasajului Doamna Ghica, venite din Italia, erau așteptate să ajungă la București în luna august, așa cum promisese în iulie primarul general, Nicușor Dan și, deși ne mai desparte o singură zi până în luna septembrie, acestea nu au ajuns încă în capitală, scrie spotmedia.ro.

Sunt șanse ca întârzierile să nu fie unele mari, însă bucureștenii și-au pierdut deja răbdarea, căci pasajul ar fi trebuit să fie gata încă de pe acum doi ani.

Directorul companiei municipale Trustul de Clădiri Municipale SA, Cristian Hiver, a oferit primele detalii despre stadiul lucrării și despre achizițiile din Italia care sunt așteptate cu sufletul la gură.

Pasajul Doamna Ghica încă așteaptă să fie finalizat

„Noi comunicăm îndeaproape cu firma italiană care fabrică tablierul metalic (Scandiuzzi Steel Constructions SPA – n.red.). Traficul pe anumite porțiuni de autostradă din Italia a fost restricționat. Pe A4, mai ales. Așa că societatea italiană așteaptă autorizație pentru a încărca primele elemente de tablier metalic și pentru a pleca spre București cu ele.

E un transport agabaritic și e nevoie de astfel de proceduri. În câteva zile, cred eu, vom afla mai multe”, a precizat Cristian Hiver pentru Spotmedia.ro.

Acesta a adăugat că, în ciuda întârzierii, calendarul lucrărilor nu a suferit modificări.

„Eu cred că vom avea, cât de curând, primele elemente de tablier pe șantierul pasajului Doamna Ghica. Și că operațiunile de montaj vor începe în luna septembrie. Este prioritatea noastră. La sol s-au terminat toate lucrările, în afară de rampa 2 (dinspre Piața Delfinului – n.r.). O umplem, balastăm și urmează asfaltarea. Dar prioritatea, așa cum am spus, este tablierul.

Lucrăm între culeea 1 și pila 1 (la capărul rampei și la un picior de susține a pasajului, în secțiunea de șantier din partea opusă a intersecției – n.red.) pentru a aduce terenul la cotă necesară sudării tablierului și pentru a realiza platformele solicitate de compania italiană.

Termenul de finalizare a pasajului nu s-a modificat. Eu sper că se va lucra la montaj în luna septembrie. Teoretic, există, în continuare posibilitatea finalizării lucrării în acest an, dar depinde de cum va fi vremea”, a explicat acesta.

Când vor fi gata lucrările

Montajul tablierului se așteaptă să fie gata în 4 luni și cum materialele necesare nu au ajuns încă la București, sunt șanse mici ca pasajul să fie finalizat anul acesta.

Asta ar fi posibil doar dacă muncitorii nu ar întâmpina nicio problemă pe șantier, iar vremea le-ar permite să lucreze până în ultimele zile din an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`