Primele declarații ale vatmanului care a ucis-o pe femeia din Arad. Ce spun martorii despre tragedie

Primele declarații ale vatmanului care a ucis-o pe femeia din Arad. Ce spun martorii despre tragedie

O femeie de 55 de ani a murit după ce a fost târâtă de tramvai, în Arad.

Femeia călătorea cu fata ei de 12 ani care se afla în scaun cu rotile. Mama a coborât prima în stație, moment în care ușile tramvaiului i-au prins mână. Ea a a alergat pe lângă tramvai, apoi a căzut sub șine și a fost târâtă cinci metri, conform știrileprotv.

Victima a fost transportată la spital, unde a murit la scurt timp.

Declarațiile vatmanului

„Vatmanul declară că nu a observat în oglingă femeia care a rămas cu mâinile prinse la uşi, a plecat de pe loc, a târât-o după tramvai şi a picat între peronul staţiei şi tramvai”, a spus Claudia Godja, directorul Companiei de transport public Arad.

Vatmanul își susține nevinovăția și spune că femeia este cea care a greșit.

„A coborât când semnalul sonor al uşilor a sunat de închidere, ea a coborât în momentul în care a sunat semnalul, semnalul suna zece secunde, uşile s-au închis şi i-au prins mâna”, a transmis vatmanul.

Altă vină o au sistemele tramvaiului.

„Sistemul de siguranţă al uşilor a indicat că uşile sunt închise, martorul de bord a indicat că ușile sunt închise perfect, deci nu că a prins un obstacol. Sistemul de siguranță nu a funcționat în mod corespunzător”, a adăugat el.

Acesta a mai spus că pasagerii nu au apăsat semnalul de alarmă, iar dacă aceștia ar fi făcut-o, vagonul s-ar fi oprit. El a mai spus că ea nu ar fi pățit nimic dacă ar fi scos mână, dar mama ținea mâna pe cărucior.

Martorii au început să strige la vatman

Martorii tragediei au spus că au început să țipe „Oprește! Oprește!”, dar vatmanul a reacționat foarte târziu.
„Un domn a strigat «Oprește! Oprește» dar n-a auzit vatmanul. A mers mai mult. O doamnă a început să țipe, să își dea cu pumnii în cap. Destul de departe a mers pentru că lumea țipa «Oprește, oprește!»”, a spus un martor.

Tramvaiul are o vechime de 60 de ani și nu dispune de un senzor care să îi indice vatmanului că o persoană a rămas blocată între uși. În bord apare doar un martor care abia se vede dacă bate soarele, transmite observatornews.

Poliția a deschis un dosar penal, iar verificările se fac, momentan, IN REM pentru ucidere din culpă.
Mai mult, specialiștii vor face mai multe expertise tehnice pentru a vedea dacă au funcționat sau nu sistemele tramvaiului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`