Primele autobuze electrice cumpărate de Primăria Capitalei intră de sâmbătă pe trasee / Pe ce linii vor circula

Primele autobuze electrice cumpărate de Primăria Capitalei intră de sâmbătă pe trasee / Pe ce linii vor circula
Sursa foto: Facebook - Sebastian Bujduveanu

Primele autobuze electrice cumpărate de Primăria Capitalei vor începe să circule de sâmbătă, 9 decembrie. Înainte de a le pune în funcțiune pe toate cele 100 comandate, primăria trebuie să cumpere și stații rapide de încărcare.

Pe ce linii vor circula primele autobuze electrice cumpărate de Primăria Capitalei

După două săptămâni de probe, primele autobuze electrice vor intra pe traseul liniilor 330 și 335, care trec prin centrul Capitalei ca să lege nordul de estul Capitalei.

Autobuzele achiziționate au o autonomie de 300 de kilometri.

„Noi vrem să le avem rapide ca să le scoatem mai repede şi în primăvară o să fie sistemul complet”, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Având o notă mai puțin optimistă, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a declarată că:„Optimist as spune în primele luni ale anului viitor să avem totul funcţional pe traseu. Depinde ft mult de infrastructura de alimentare cu energie electrice”, scrie Observator.

Nicușor Dan a anunțat joi, 30 noiembrie, că 100 de autobuze electrice au ajuns în depoul STB și că urmează să fie puse în circulație.

„Cele 100 de autobuze electrice au ajuns în depoul STB Bujoreni și urmează să fie puse în circulație.

65 de tramvaie noi merg de anul acesta, pe liniile cu cel mai mare număr de călători, iar până în primăvara anului viitor vor fi livrate toate cele 100 de tramvaie Imperio”, transmitea primarul Capitalei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`