Primele aeronave F-16 Fighting Falcon din Norvegia au ajuns în România

Primele aeronave F-16 Fighting Falcon din Norvegia au ajuns în România
Sursa foto: Pentagon

Ministerul Apărării a confirmat miercuri seară sosirea primelor trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de România din Norvegia, relatează Digi24.ro.

Aterizate în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” de la Borcea, avioanele au fost primite cu o ceremonie de recepție la care au participat oficiali români, norvegieni și americani.

Această achiziție strategică marchează un pas esențial pentru consolidarea capacităților de apărare ale țării.

„Norvegia este un aliat important pentru România”

Ceremonia de recepție a avioanelor de luptă a avut loc în prezența oficialilor de rang înalt din România, Norvegia și Statele Unite.

Generalul de brigadă Valeriu Roșu, locțiitorul șefului Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, a subliniat importanța acestei noi etape în modernizarea Forțelor Aeriene Române.

„Sunt onorat să spun oficialilor norvegieni bun venit în România, în numele ministrului apărării naţionale, Angel Tîlvăr, în preajma Zilei Naţionale.

Norvegia este un aliat important pentru România, cooperarea bilaterală în domeniul apărării asigurând consistenţă amplului proces de modernizare şi dezvoltare a capacităţilor de apărare ale ţării noastre”, a declarat generalul de brigadă Valeriu Roşu.

Programul „Avion multirol al Forțelor Aeriene” a inclus achiziționarea a 32 de aeronave F-16 Fighting Falcon de la Regatul Norvegiei, aliat NATO.

Aceste avioane vor aduce o contribuție semnificativă la securitatea națională și la misiunile de apărare aeriană NATO. Contractul include și un pachet de bunuri și servicii aferent, asigurând sprijin logistic inițial.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`