Primarul din Jilava, după ce au avut loc mai multe accidente pe o trecere de pietoni de pe DN5: Am reușit, provizoriu, să obțin aprobarea pentru montarea unui semafor cu buton (VIDEO)

Primarul din Jilava, după ce au avut loc mai multe accidente pe o trecere de pietoni de pe DN5: Am reușit, provizoriu, să obțin aprobarea pentru montarea unui semafor cu buton (VIDEO)
sursa foto: captura video Youtube

Un tânăr de 16 ani  a murit, pe 13 septembrie, după ce a fost lovit de o maşină în timp ce traversa strada regulamentar, pe o trecere de pietoni din comuna Jilava.

Primarul din Jilava, Petre Elefterie Ilie, a avut o intervenție telefonică, pe B1 TV, în cadrul emisiunii Drumurile noastre, moderată de Ștefan Etveș, unde a spus că în urma acestei tragedii vor fi montate semafoare cu buton pentru a nu mai avea loc asemenea accidente. De asemenea, pe acea trecere de pietoni au mai avut loc și alte accidente și chiar era nevoie să se ia măsuri.

„Este regretabil ce s-a întâmplat. Nu ar trebui să așteptăm un eveniment de așa natură să putem să rezolvăm unele probleme.

DN 5 este în administrarea CNAIR.

Și eu am cunoscut acest copil, îi știu familia.

Știu acest cartier, noi îl denumim Cartierul Grădiniță. În 2017, când am venit ca primar și mi s-a prezentat acest proiect făcut în 2010, iată că în acea zonă desființa trecerea de pietoni. Acei oameni din zonă trebuia să se ducă undeva la 300-400 de metri și să se întoarcă înapoi, să vină cartier.

Mai mult de atât, în acea zonă este o platformă industrială. Bunicul meu a lucrat acolo.

Vin undeva din București, 1500 de oameni în fiecare zi și muncesc pe această platformă.

Atunci a fost o petiție făcută de către oamenii din zonă și eu am mers personal cu ea la domnul director al CNAR ului de la momentul respectiv, Ștefan Ioniță, a convocat o ședință cu Direcția de Circulație, cu CNAIR și am reușit să facem această trecere de pietoni, rețineți, fără insulă. Așa e denumirea de insulă, adică atunci când treci de pe o bandă pe alta, te asiguri și treci pe cealaltă bandă”, a declarat primarul.

Ștefan Etveș: Ați reușit să faceți împreună cu cei de la CNAIR această trecere de pietoni, care până la urmă se dovedește a fi, noi am numit-o, trecere morții.

“E adevărat. Problema este așa, că am reușit la momentul respectiv, momentul 2018, să lăsăm această trecere de pietoni fără să mai punem acea insulă, de ce? Fiindcă trebuia făcută o procedură de expropriere stânga, dreapta a drumului național, cu o hotărâre de guvern.

Și am am reușit să stabilim la momentul respetiv să o facem așa, până când, în viitor, știam că din 2019 era în proiect să facă niște pasarele subterane, ceea ce s-a și întâmplat. Acum a fost scos la licitație pentru proiectare 3 pasarele pe drumul DN 5, una chiar în această zonă, a doua, îpână în podul de la centură și a treia, chiar în față la primărie.

În urma evenimentului neplăcut care s-a întâmplat, am fost și am avut o discuție cu domnul secretar de stat Irinel Scrioșteanu și cu domnul director Pistol.

Am reușit, provizoriu, să obțin aprobarea pentru montarea unui semafor până când se execută această pasarelă subterană, și, repet, fiindcă în acea zonă, la acea trecere de pietoni, nu avem această insulă în care poate să poposească, poate să oprească, un spațiu special, în care poți să oprești și să te asiguri.

Da, am primit acceptul. Le va monta primăria”, a mai spus edilul.

Primarul a fost întrebat și care ar fi data estimată, când vor fi montate aceste semafoare cu buton.

“Am făcut achiziția, am făcut contractul de achiziție, se spune că aceste componente vin din Italia și durează undeva la o lună jumătate.

Astăzi, noi ne-am interesat prin CNAIR și prin prin colegii mei care au montat prin Ilfov și București și mi s-a dat această firmă. Trebuie făcută și proiectare. Cu acest proiect eu trebuie să mă duc în comisia de la CNAIR, să fie aprobat, să fie conform și apoi să încep să montez.

Undeva la 1 decembrie ar trebui să le avem funcționale.”, a mai adăugat Petre Elefterie Ilie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)