Primarul din Galați, enervat de mesajele RO-Alert privind posibila prăbușire a unei drone pe teritoriul României. „E mult spectacol pentru nimic”

Primarul din Galați, enervat de mesajele RO-Alert privind posibila prăbușire a unei drone pe teritoriul României. „E mult spectacol pentru nimic”
Sursa foto: Facebook / Ionut Pucheanu

Primarul din Galați, Ionuț Pucheanu, așteaptă răspunsul autorităților privind posibila prăbușire a dronei, pentru a se stabili dacă a fost o alarmă falsă sau nu. Acesta este revoltat de mesajele RO-Alert emise și spune că nu sunt binevenite, mai ales în timpul nopții.

Primarul din Galați, deranjat de mesajele RO-Alert

Primarul gălățean a mai adăugat că ar trebui implementată o limită pentru care să se emită aceste alerte prin care cetățenii să fie avertizați, transmite Digi24.

„Cu tot respectul, pe timp de pace invităm oamenii către adaposturi. Întrebarea mea este în caz de război unde duce nivelul acestor avertismente”, spune primarul din Galați la B1TV.

Primarul nu consideră că formularea informațiilor din comunicatul de presă este una propice, pentru că nu există detalii concrete, ci doar „posibile” legate de căderea resturilor de dronă, care creează panică în rândul oamenilor.

Primarul Pucheanu dorește emiterea alertelor în caz de pericol iminent

„Este o abordare greșită a problemei. E mult spectacol pentru nimic. Trebuie să se găsească o metodă prin care țara, granițele și cetățenii să fie protejați, dar nu de fiecare dacă când cineva sau o aparatură sau un domn general sau caporal decide: Hai să ne speriem puțin”, mai adaugă primarul Pucheanu într-o intervenție telefonică la B1TV.

Mesajele RO-Alert ar trebui trimise când pericolul este foarte mare, spune primarul. „Mesajele ar trebui date când pericolul este iminent sau real, nu când sunt doar subpoziții, când nu știm nimic sigur, dar am calculat o traiectorie și parcă s-ar îndrepta către….Mesajele să fie trimise când amenințatrea este una reală. De un an de zile sunt atacuri la zeci de kilometri de Galați și cum gălățeni au dus-o bine și liniștiți până acum, o pot duce și de acum înainte.”, susține primarul din Galați.

Reamintim, că în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost emis un mesaj RO-Alert către locuitorii din Tulcea și Galați privind o posibilă cădere a unor obiecte din spațiul aerian și erau sfătuiți să se adăpostească. Autoritățile efectuează căutări pentru a afla dacă într-adevăr s-a prăbușit o dronă pe teritoriul României, în contextul atacurilor rusești în porturile dunărene ale Ucrainei, sau a fost o alarmă falsă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112