Primarul din Beiuș, trimis in judecata pentru fapte de corupție

Primarul din Beiuș, trimis in judecata pentru fapte de corupție

Serviciul Teritorial Oradea l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Adrian Nicolae Domocoş, primar al municipiului Beiuş, acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, deţinerea fără drept a unei arme neletale şi deţinerea fără drept a muniţiilor.

În acelaşi dosar, au fost deferiţi justiţiei Mircea Ovidiu Mihăilă Constantin, administrator al Episcopiei Române Unite cu Roma Greco – Catolică Oradea; Virgil Bercea, episcop al Episcopiei Române Unite cu Roma Greco-Catolică Oradea; Stela Emilia Iambor, contabil şef al Episcopiei; Doina Daniela Blaga şi Nelu Florin Morgovan, funcţionari în cadrul Biroului Impozite şi Taxe din Primăria Beiuş; Ioan Uşvat, şef Compartiment urbanism în cadrul Primăriei Beiuş; Viorel Mateş, secretar al Primăriei Beiuş; George Laurenţiu Bunea, administrator al unei societăţi comerciale; Daniela Crina Petruţ, auditor în cadrul Primăriei Beiuş.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2011-2014 primarul Adrian Domocoş a pretins şi primit de la o persoană din conducerea Bisericii Greco-Catolice Beiuş un imobil, proprietatea bisericii, cu titlu de concesiune pentru o perioadă de 29 ani, în favoarea unei societăţi comerciale, SC Alge Dom Com SRL Beiuş, controlată de primar. Pentru acest „serviciu”, edilul a promis că va ajuta şi va susţine interesele Bisericii Greco – Catolice pe raza sa de competenţă, în sensul că: îi va asigura protecţie şi o va favoriza, prin neîndeplinirea atribuţiilor de primar; va sprijini Biserica să beneficieze în continuare de scutiri de impozite pentru clădirile proprietatea unităţii de cult, situate pe raza oraşului Beiuş; nu va aplică sancţiuni contravenţionale pentru faţadele deteriorate ale clădirilor proprietatea acesteia.

De asemenea, în perioada iunie-august 2014, primarul a pretins şi primit de la reprezentanţii Episcopiei, Virgil Bercea şi Mircea Constantin, un imobil, proprietatea bisericii, printr-un contract de parteneriat pe o perioadă de 25+5 ani, în favoarea aceleiaşi societăţi comerciale pe care o controla. De data aceasta, primarul a promis că va elibera o autorizaţie de funcţionare pentru un magazin de comercializare a peştelui, aflat în proprietatea Episcopiei.

Procurorii mai susţin că, în perioada 2009 – 2014, primarul Adrian Domocoş împreună cu Doina Blaga şi Nelu Morgovan nu au întreprins niciun demers pentru impozitarea şi impunerea din oficiu a clădirilor aflate în proprietatea Bisericii Greco-Catolice, pe raza municipiului Beiuş, cunoscând că sunt folosite de proprietar pentru a desfăşura activităţi economice. În acest sens, Adrian Domocoş nu a dispus niciun control sau inspecţie fiscală, iar ceilalţi doi funcţionari nu au solicitat niciodată acest lucru, cauzând astfel Primăriei Beiuş o pagubă de 329. 31 lei concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru Biserica Greco-Catolică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)