Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, despre arestarea socrilor săi: „Există o fractură undeva în logica, în capacitate de acțiune, de analiză a unor astfel de oameni” (VIDEO)

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, despre arestarea socrilor săi: Există o fractură undeva în logica, în capacitate de acțiune, de analiză a unor astfel de oameni (VIDEO)
Sursa foto: Facebook

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a reacționat vineri după ce socrii săi au fost arestați preventiv. Inițial Claudia Gliga a fost reținută de procurorii DNA, după ce a fost prinsă în flagrant când îi dădea 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, pentru o sentinţă mai blândă în procesul de corupție al edilului.

Cătălin Cherecheș neagă într-o declarație video că ar fi avut vreo implicare în acest caz și susține că nu era în interesul său să recurgă la un astfel de gest. Între timp, soția lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, este urmărită penal pentru fapta de complicitate la dare de mită, în dosarul penal în care socrii edilului au fost deja arestați preventiv.

„Cea mai aberantă și cea mai urâtă și cea mai mizeră infracțiune pe care o poți săvârși în raport cu Justiția îl afectează fix pe ăla care stă lângă fiica ta în pat sau îl poate afecta. Înseamnă că există o fractură undeva în logica, capacitate de acțiune, de analiză a unor astfel de oameni.

Înțeleg multe lucruri și sunt un om chiar tolerant, dar să își bată cineva joc de viața mea pusă în paranteză de 10 ani și să mă pună într-o situație care…ce să zic, că mă bucur că mi-au făcut o surpriză și că m-am trezit ca vițelul la poartă nouă? Sunt convins că lucrurile totuși într-un stat democratic și într-o justiție modernă și eficientă nu vor lăsa ca derapaje să se întâmple ca un tăvălug peste un cetățean român care a respectat toate regulile și s-a făcut preș în fața oricui și a tăcut ani de zile și lucrurile cred că acum la final trebuie reașezate în echilibru și normalitate”, a spus edilul.

Socrii primarului, reținuți de DNA

DNA a anunțat oficial, joi, reținerea socrilor primarului din Baia Mare:

„În data de 25 octombrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite.

Această “ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție.

Ulterior, la data de 6 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remiși după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare.

În contextul menționat mai sus, în data de 8 noiembrie 2023, într-un restaurant din Cluj Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soției sale transportul atât în vederea ,,rezolvării problemei” la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`