Primarul din Agigea cere demisia prefectului după inundațiile din județ. Silviu Coșa contrazice acuzațiile: Am fost pe teren toată noaptea

Primarul din Agigea cere demisia prefectului după inundațiile din județ. Silviu Coșa contrazice acuzațiile: Am fost pe teren toată noaptea
Sursa foto: Facebook @Ferenczy Attila Istvan

Primarul din Agigea a cerut demisia prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, acuzându-l de gestionare deficitară a situației generată de furtuna devastatoare din noaptea de vineri spre sâmbătă. Primarul și-a exprimat frustrarea față de răspunsul considerat inadecvat la criza care a afectat localitatea, declarând: „De la ora 3:00 suntem pe teren… Cu această ocazie cer demisia prefectului județului Constanța pentru proasta gestionare a acestei situații de urgență și pentru proasta gestionare a tuturor problemelor județului.”

Replica Prefectului Silviu Coșa

Într-o declarație pentru Digi24, prefectul Coșa a răspuns acuzațiilor primarului, menționând că acesta nu a fost disponibil la telefon în momentele critice ale nopții, când prefectura a încercat să coordoneze acțiunile de intervenție. Prefectul a subliniat că a fost în contact permanent cu primarii din zonele afectate și a detaliat măsurile adoptate în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, afirmând: „Primarul din Agigea era bine să răspundă la telefon azi-noapte, când l-am sunat din dispeceratul ISU.”

Silviu Coșa a descris activitățile desfășurate pentru gestionarea efectelor inundațiilor, incluzând coordonarea echipelor Enel și RAJA pentru a asigura funcționarea serviciilor esențiale: „Suntem în dispeceratul ISU alături de reprezentanți RAJA, Enel și cei de la Drumuri. Nu am avut drumuri blocate în momentul de față, chiar dacă pe unele dintre ele circulația s-a desfășurat cu dificultate.”

Primarului din Agigea a fost pe teren încă de la primele ore ale dimineții

Primarul Cristian Cîrjaliu a relatat că a fost pe teren încă de la primele ore ale dimineții și a implementat măsuri de urgență pentru a controla situația, inclusiv spargerea unui dig pentru a facilita drenajul apelor acumulate. Acesta a criticat lipsa de suport adecvat din partea autorităților centrale și a subliniat eforturile locale de a gestiona criza fără ajutor substanțial extern, afirmând: „Am sunat la 112 la ora 4.00 – 5.00 dimineața. Am cerut inclusiv echipaje de poliție ca să îmi blocheze DN 38 la intersecție cu DN39.”

Impactul Inundațiilor pe Litoral

Stațiunile de pe litoral, inclusiv Vama Veche și Mangalia, au fost grav afectate, cu numeroase clădiri și vehicule inundate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`