Primarul Daniel Băluță, la deschiderea noii creșe din Sectorul 4: Am început un proces extrem de interesant de transformare a unor clădiri administrative / Avem și inițiativa de la construi de la zero o școală, o grădiniță și o creșă (VIDEO)

Primarul Daniel Băluță, la deschiderea noii creșe din Sectorul 4: Am început un proces extrem de interesant de transformare a unor clădiri administrative / Avem și inițiativa de la construi de la zero o școală, o grădiniță și o creșă (VIDEO)

Începând din această săptămână, copiii din Sectorul 4 al Capitalei vor avea acces la un nou spațiu educațional și de îngrijire. Noua creșă poate primi până la 100 de copii, însă Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță, promite ca în anii viitori să continue investițiile în educație, informează B1 TV.

Daniel Băluță, declarații la deschiderea noii creșe

„De ce această senzație este cu totul și cu totul specială? Pentru că am început un proces extrem de interesant și anume acela de transformare a unor clădiri administrative, cum de exemplu a fost acest loc în care bucureștenii plăteau taxele și impozitele locale.

De ce creșă? Pentru că targhetul pe care îl avem este acela ca de la 1.000 de locuri pe care-l avem disponibile pentru copii sa ajungem în următorii trei ani la 2.000 de locuri”, a declarat primarul Daniel Băluță, la deschiderea noii creșe.

Parterul clădirii a fost amenajat cu 5 săli pentru copii cu vârste cuprinse între 2 și 3 ani. Renovarea instituției a fost făcută pe un spațiu de aproximativ 1.500 de metri pătrați. Iar creșa are inclusiv o curte de aproximativ 500 de metri pătrați, care a fost transformată într-un loc de joacă pentru copii.

Investițiile în educație vor continua, promite Băluță

Conducerea Sectorului 4 își propune să continue investițiile din domeniul educației și în perioada următoare.

„Inițiativa pe care o avem este ca lângă Parcul Tudor Arghezi să deschidem, și vom da toate detaliile în cel mai scurt timp, o școală de la 0. Trebuie să construim o grădiniță de la 0, trebuie să construim și o creșă de la 0.

Nu ne oprim aici și încercăm să facem cât mai multe lucruri pentru oameni pentru că orașul acesta este polarizat. Încă diferența de dezvoltare între sectoarele 1, 2 și 3 și 4, 5 și 6 este foarte mare. Este foarte mult de muncă aici și sunt convins că în următorii ani vom ajunge cât mai aproape de ceea ce ne dorim cu toții”, a mai afirmat primarul Daniel Băluță.

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a subliniat importanța investițiilor în educație: „În fiecare an, numărul maxim de copii pe care o clasă poate sa-i primească scade. Educația este lansa societății noastre de a rămâne relevantă și în viitor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`